2019-08-07 Besök på Kasikorn Bank för byte av Visakort..

Ned kan inte städa vårt hus på fredag så vi kom överens om att hon kunde göra det idag på förmiddagen istället.
 
Vi passade då på att köra till Kasikorn Bank i Prachuap Khiri Khan för de har uppmanat sina bankkunder som har Debit Visakort att de måste bytas ut senast i december 2019.
 
Eftersom mitt Debit Visakort löper ut nu i augusti 2019 passade det bra för både mig och Rulle att byta våra Visakort till de nya redan nu och de har en sexsiffrig kod istället för nu 4 siffror. 
 
De är mycket servicevänliga på banken och visade oss via ATM hur vi kunde lägga in vår personliga kod på kortet samt även hur man via ATM registrerar Online köp på kortet. Så nu är det också registrerat.
 
Superbra, nu kan vi använda Kasikornkortet här i Thailand även vid Online köp via våra thailändska bankkonton, om vi vill, istället för våra svenska bankkort då kursen när det gäller den svenska kronan är så svag nu och bahten är stark.😊
 
Nya Visakortet
 
Jag frågade om det går att få ett kreditkort via Kasikorn Bank och visst går det men då måste vi ha minst 2 miljoner baht på våra respektive kreditkortskonton stående så det skippade vi.
 
Innan vi lämnade Prachuap Khiri Khan blev det även ett besök på Makro för diverse inköp samt även till Ludo på See Sea för inköp av varsin smarrig paj till lunchfikat.
 
Det har regnat mest hela dagen idag men det är bara bra för naturen och då vi har bra regnkläder spelar det ingen större roll att köra hoj även i regn och rusk.
 
Stort TACK min älskade Rulle för en fin dag och kväll i vårt paradis Huay Yang med omnejd och till dig min bloggläsare önskar jag en mysig onsdag och njut av det goda i livet så mycket du kan och förmår! 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Maria:

Skönt att det gick bra på banken och kul att ni kan handla online nu med thaikort :) Hoppas Ludos pajer var goda och skönt att mysa inne när det är regnigt ute. POK ÄE

Svar: Tack så mycket hjärtat och jag kan bara hålla med dig till fullo. Saknar dig och resten av familjen bara❤❤❤ Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Oj vad jag slarvar med tangenterna. Skulle ju säga att det var trevligt att säga att solen skiner i Umeå även om värmen inte är tropisk.
Men det verkar som väder och vind inte påverkar dig så mycket. Kanske beror det på att det är mer statiskt med värmen i Thailand. Vi är så rädda om den korta sommar vi har.
Ha en fortsatt bra dag- kväll och slarva inte bort pengakortet😂 kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och jag förstår precis vad du menar och då jag vet hur det kan vara med sommaren i Sverige njuter jag dessto mer här i HY. Jag lovar att vara rädd om kortet. Må så gott och stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: