2019-08-09 Mums med vegetarisk/vegansk mat från Ranchen!

Med god aptit väljer jag mycket gärna vegetarisk mat äta och Ranchens vegetariska/veganska rätt med tofu och grönsaker av olika slag som wokats så de fortfarande har spänst i en sås av pikant panang curry kan jag varmt rekommendera. Har de inte tofu hemma är den lika god med bara grönsakerna. 
 
Då vi helst äter hemma tar vi maten som hämtmat och det fungerar utmärkt bra. Det är bara att ringa dit och beställa maten och säga vilken tid som man vill att den ska vara klar.
 
I Ranchens vegetariska/veganska rätter finns inte fisksås eller annat tillsatt och de passar då även till den som är vegan och de är noga med att inte laga maten i samma grytor, oljor, redskap etc som kontaminerats av kött/fisk av olika slag.
 
Vår älskade dotter Maria är vegan och valde ofta att ta denna rätt från Ranchen när hon var här i 4 veckor och både Rulle och jag hakade gärna på.
 
Nu stänger Ranchen för säsongen och öppnar igen i oktober så det är bara att vänta tills dess. 
 
Men även Jor Jarn har en supergod gröncurrysoppa med bara grönsaker (uttalas på thai: gäng kiau waan pak roam) så det är också ett gott alternativ. De har öppet året om.
 
Under högsäsong kan man äta vegetarisk/vegansk mat på Ranchen, Marli Garden Restaurant  samt även vegetarisk mat på The Garden Restaurant, Maew Restaurant, Jor Jarn om man vill ha lite annat än bara stekta grönsaker.
 
Det finns givetvis fler restauranger som kan fixa vegetarisk mat i Huay Yang men en risk kan vara att de tillsätter fisksås om man nu är vegan eller lagar maten i samma grytor som kött av olika slag lagats i.  
 
Tofu med wokade grönsaker samt panang curry från Ranchen, Mums! 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Mums, det låter gott / Elisabet

Svar: Ja Elisabet den måste du testa nästa gång du/ni kommer till HY igen 😋
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: