2019-08-13 Nu är vår områdesgrind helt klar samt har även fått välsmorda hjul...

Nu är vår områdesgrind på Lotus 1 färdigfixad med ny fin skena, asfalt på båda sidor om skenan som gör överfarten med våra fordon mjuk och fin samt grinden glider fint i skenan då även hjulen sedan igår är slipade och smorda.
 
Härligt att få det gjort av duktiga Yothinteamet så tackar så mycket för ett bra utfört jobb!
 
Trevligt med en fin grind till området och som nu dessutom glider lätt när man öppnar och stänger den pga av dels nya skenan dels pga nysmorda hjul...
 
 
Hjulen FÖRE smörjningen...
 
FÖRE smörjningen av hjulen
 
EFTER smörjningen av hjulen som nu glider lättare över den nya skenan. Så även lite olja på muttrarna som kanske så småningom måste bytas ut om de rostar sönder, men än så länge håller de...
 
NYSMORDA hjul 
 
Nu behöver man bara putta lite lätt på grinden så glider den lätt åt sidan, innan byte av skenan samt smorda hjul fick man ta i med all kraft för att öppna och stänga grinden. Skönt att det är historia nu!
 
Idag är det tisdag och då brukar vi normalt cykelträna till/från Ban Krud ca 80 km men pga av det lynniga och blåsiga vädret med stor regnrisk skippade vi det. Fysträning får ske på altanen i stället för min del samt 8 km cykling i byn på min fina Trek cykel.
 
Livet är härligt att leva både i vått och torrt!
 
Jag önskar dig min bloggläsare en finfin tisdag!