2019-08-21 Kringkrai, Huay Yangs klippa när det gäller att fixa trasiga elektroniska prylar......

Våra båda LED sänglampor av slutat att fungera då de båda kontakterna till eluttaget inte längre levererade ström till lamporna av något skäl. Jag tog de båda kontakterna till Kriangkrai, som har sin verkstad i en gammal fabrik snett mitt emot Si Shop, för att se om han kunde fixa dem. 
 
Kriangkrai, Huay Yangs duktiga elektronikfixare, kollade, mätte strömtillförseln som var 0, bytte ut sladdar, komponenter, lödde och hade sig och efter ca 15 minuter var den ena kontakten fixad och kunde ta emot full strömstyrka. Samma procedur skedde med den andra kontakten och nu fungerar de båda kontakterna igen fullt ut.
 
40 baht/per kontakt kostade det och vilken tur att vi inte slängde de dyra LEDsänglamporna som vi haft i några år nu och köpte nya bara för att de båda elkontakterna hade lagd av.  
 
Kriangkrai är 41 år och bror till Si på Si Shop, och han är suveränt duktig på att fixa elektronik av allehanda slag som inte fungerar som det ska.
 
Han är förlamad från midjan och neråt sedan i slutet av december 2004 (efter Tsunamin) på grund av en tragisk olyckshändelse då han blev skjuten med en pistol i halsen. Detta har medfört att han ligger eller sitter i sin säng hela dagarna sedan 15 år tillbaka pga av olyckan. 
 
Vid sängen har han sina verktyg och hyllor med delar och komponenter och han har fixat flera elektriska prylar åt oss som inte fungerat längre men som nu fungerar som de ska.
 
Kriangkrai verkar trots sin sängbundenhet nöjd med att åtminstone överkropp, huvud och armar fungerar som de ska och att han kan jobba med elektronik som inte fungerar så det vi faranger kan göra att förse honom med olika typer av jobb för att öka hans sysselsättning. 
 
Kringkrai som gillar att få jobb att utföra...
 
 
 
 
 
 
Ena kontakten är nu klar och fungerar igen...
 
Här inne i ett öppet rum till vänster hittar du Kringkrai... 
 
Härligt att våra LED lampor vid sängen nu har fått tillgång till ström igen från de av Krinkrai lagade kontakterna. 
 
Stort TACK till Kringkrai för hjälpen med de trasiga kontakterna!
 
Huay Yang har inte allt, bara det bästa!

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Toppen bra att inte slänga saker i onödan 😊 / Elisabet

Svar: Ja verkligen bra Elisabet😊😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Ja han är helt otroligt duktig. Lagat diverse lampor hos honom. Helt otrolig

Svar: Jag kan bara hålla med dig till fullo anonym 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: