2019-12-04 Dagens blåsiga strandlångis och en vacker ödla och lite fler rörande känslor...

Idag blåste den ännu mer och havet bjöd på stora fräsande vågor som rullade in över stranden med ett dovt dån men det fanns ändå en liten remsa kvar att gå på.
 
För dagen fick jag trevligt sällskap av fina goa vännen Ulf Ö och hans vän Lasse så vi stretade iväg mot vinden. Mitt strandhatt med stort brätte och nackskydd och min sarong, för att skydda axlar etc mot solens starka strålar, flaxade i vinden och jag kände mig som stålmannen med sin mantel och när vinden sög tag i hatten kändes det som om jag skulle kunna flyga.
 
Härligt med friska vindar! 
 
Dagens favoritbild, en stor vacker ödla på gräsytan framför NishaVille
 
Huay Yang Beach
 
 
 
Hat Wanakon
 
 
Vi vände här och gick cykelvägen på 2,7 km tillbaka hemåt...
 
 
 
 
En häger som tittar på sin kompis i det blå...
 
 
När vi gick förbi hundhuset var det bara tikarna som skällde som vanligt men Rambo var inte där utan han hade annat för sig. Leon satt i skuggan och bara tittade på oss lite lojt...
 
Vy från bron över flodmynningen och nu lär det inte dröja länge innan havsvattnet flödar över strandkullen in till floden...
 
 
På gräsytan framför NishaVilles poolområde håller det till stora vackra fina ödlor och en av dem lyckades jag fånga på bild...
 
 
Samma bild som min favoritbild och vilka vackra färger ödlan ståtar med...
 
Fina vackra ödlan lät sig fotograferas från alla möjliga vinklar... 
 
 
Snart dags att krypa ner i en av hålorna i gräset...
 
Tillbaka vid utgångsläget nedanför Wat Samut...
 
Huay Yang Beach
 
Stort TACK till Ulf och Lasse för en skön långis!
 
Innan jag cyklade in på vårt område på Lotus 1 tog jag en sväng bort till den suveränt trevliga Ken på Ken Shop (Lilla Ikea) för att prata lite med honom. När Rulle häromdagen berättade för honom att vi skulle flytta tillbaka till Stockholm för gott hade han blivit så ledsen och sa att det beskedet hade förstört hans dag.
 
Under alla dessa 8 år som vi bott här permanent har vi haft många mysiga pratstunder med Ken så jag ville trösta honom lite samt berätta orsaken till vår flytt som främst beror på att jag vill hem till Fina Familjen och barnbarnen.
 
Så klart han förstod det men var ledsen ändå då vi haft så fin kontakt. Vi flyttar ju inte förrän om ca 2 månader så vi har den tiden på oss att för fler mysiga samtal. 
 
Härom dagen kom Ned, vår housekeeper och områdespersonal, och hon såg ledsen och uppgiven ut när hon förstått att vi skulle flytta hem till Stockholm för gott och sälja vårt hus. Jag fick till och med ge henne en kram och det är stort då thailändarna inte kramas på det sättet som vi faranger gör i tid och otid.
 
Jag blir lika rörd varje gång som våra thailändska vänner visar sina känslor så öppet samt att de har uppskattat mig och Rulle så mycket här i byn och de visar det på detta sätt.
 
Detta går rakt in i mitt hjärta och jag är så nöjd och tacksam för att vi har haft och har kvar en kort tid till i denna fantastiska by 💗.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skojig onsdag och ta vara på livet så mycket du kan och förmår.   

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Ni funderade aldrig på att ha kvar huset och hyra ut när ni själva inte var där? / Elisabet

Svar: Nej Elisabet vi har aldrig hyrt ut vårt hus och har aldrig funderat på det heller då vi inte tyckt det varit värt det. Vi har så mycket privat prägel i huset och alltid varit rädda om det. En del som hyr hus bryr sig inte och är därmed inte rädda om andras ägodelar. När vi lämnar HY i februari kommer vi inte tillbaka hit mer.😁😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Det är nog många som kommer att sakna dig o Rulle efter 8 år. 😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta ❤😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

Jag känner väl igen din strand. Jag var där några gånger under de fem år vi bodde i Bangkok. Vi har flera vänner som har hus i din lilla by.
Jag förstår er vilja att flytta hem igen. Närheten till familjen lockar och än mer nör ni har barnbarn.
Vi flyttade hem i våras, nöjda och tillfreds, lite mätta på Asien. Precis som ni vill vi nu utforska Europa och övriga delar av världen.

Svar: Tack så mycket Anette för din kommentar och vad kul att du varit här i byn samt dessutom har vänner här😁 I övrigt känner vi precis likadant och det ska bli underbart skoj att komma hem till familjen, stanna där och göra annat i livet framöver.😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: