2019-12-30 Dag 11, På väg hem till Huay Yang, dagsetapp 46 mil...

Så var det då slut med 3 dagars softande på härliga och rogivande Khao Lak Palm Beach Resort. Eftersom de hade utmärkt god thaimat, som vi föredrar, på resorten till modesta priser åt vi alla måltider där förstås. Frukostbuffén ingick i priset och var riklig med allt vi ville ha för att en frukost för oss ska vara fullvärdig.
 
När det gäller lunch och kvällsmål var det mest bekvämt att äta den där på resorten och det är skönt att ha ett kort gångavstånd på några meter när hungern sätter in.
 
Det enda som vi tyckte var väl klent var deras WiFi som svajade hit och dit och försvann helt emellanåt. Men då var det bokläsning som gällde istället fast vi gillar att kolla nyheter och andra trevligheter på nätet samt jag vill blogga varje dag och det känns lite så där smådrygt när det inte fungerar. Nåväl ett lyxproblem och innan Internet ens fanns fungerade livet hur bra som helst ändå.😁
 
Efter sista smarriga bufféfrukosten startade vi kl 08.00 och hade 46 mils körning hem till Huay Yang. Först via väg 4, och ca 2 mil söder om Ranong tog vi av till den vackra landsvägen väg 4006 genom berg och dal mot väg 41 (motorvägen) mot Chumphon där väg 4 tar vid igen.
 
Vi tog flera bensträckare på vägen och var i Huay Yang strax före kl 14.00, dvs på 6 timmar körde Rulle 46 mil. Innan vi svängde ner mot vårt vackra hus blev det grönsaksinköp på marknaden och även ett besök på 7 Eleven.
 
Totalt har vi kört 129 härliga mil från Huay Yang mot Ranong (1 natt), Phang Nga (1 natt), Ao Nang 5 dagar/nätter utan hojåkning), Khao Lak 3 dagar/nätter utan hojåkning och vi är mycket nöjda med hela resan.
 
Det är verkligen skoj att vara ute på resa med hoj men lika skoj att komma hem igen och detta var vår sista långresa i Thailand för gott. Det känns riktigt bra att vi gjorde denna resa som en avrundning på alla våra resor med våra MC i hela Thailand och Malaysia samt till Singapore.
 
Varje gång vi kommer hem från våra resor med MC är vi lika tacksamma för att allt har gått bra och det handlar inte bara om vår ev skicklighet och att vi har full fokus på vår omgivning samt medtrafikanter utan hur de kör och beter sig för att vi ska klara oss från incidenter.
 
Vi har haft en stor portion tur även denna gång att allt har gått bra utan dessa incidenter som kan ställa till det även för oss hur mycket koll vi än har på vad vi själva kör och gör.
 
Nu ska Rulle sälja sin fina Honda Africa Twin CRF 1 000 L till någon som är lika sugen som vi att köra på MC äventyr i Thailand eller övriga länder så är du intresserad är det bara att höra av sig till honom.
 
Vi lämnar ju Thailand för gott den 16 februari 2020 och flyttar hem till Stockholm igen för den som eventuellt missat det.😊
 
Vår restaurang där vi åt vår frukost samt där de lagade all övrig mat som tex lunch och kvällsmat och som serverades i strandmatsalen.
 
Receptionen
 
All personal på resorten har varit mycket trevliga, hjälpsamma samt roliga att ha att göra med under hela vår vistelse där.
 
Siktet är inställt på resan norrut mot Huay Yang...
 
Rulle snart startklar...
 
"Kommer du, vi måste ge oss av nu" säger Rulle...
 
Väg 4 norrut mot Takua Pa och Ranong...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En lite längre bensträckare några mil söder om Chumphon med kaffe, croissant samt drickyoghurt😋 

Stort TACK min älskade Rulle för en mycket trevlig MC tur och för att du är så säker och duktig på att köra hoj samt tar inga onödiga risker och för att jag därmed aldrig känner mig rädd eller illa till mods utan kan i stället njuta av att vara din spätta och bara hänga med! 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig måndag och i morgon är det nyårsafton, dvs sista dagen på 2019 så sug ut det mesta du kan innan året tar slut!
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Det låter som ni har haft en fantastisk resa och det förtjänar ni nu när ni ska flytta och med allt det innebär 😊/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet det var fint sagt 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Vilken härlig avslutning på alla era 8 år i Thailand. För visst är det ca 8 år jag började följa din blogg precis när du o Rulle flyttat dit . Gott nytt år till er bägge! 🍾🐕😍

Svar: Tack så mycket Birgitta för det och det är lite drygt 8 år sedan (25 september 2011) som vi flyttade hit permanent. Roligt att du följt min blogg sedan dess samt kommit med fina kommentarer😍 Gott Nytt År önskar vi dig och de dina och hoppas ni får en extra mysig dag och kväll ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Annika:

Vilket härligt avslut ni fick på 2019 med resan. Ni ser ut att ha haft det toppen och som alltid - fint dokumenterat för oss följare 🤩 Önskar er en trevlig nyårsafton 🏮✨💫

Svar: Tack så mycket Annika för det och vi önskar dig och de dina en extra trevlig nyårsafton 😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: