2019-12-31 Igår Andamanhavet och idag Siambukten - Gott Nytt År!

Igår startade vi vår MC färd från Khao Lak vid Andamanhavet hem till Huay Yang vid Siambukten och det tog knappt 6 timmar att köra dessa 46 mil. Så snabbt och enkelt kan vi förflytta oss för egen maskin från den ena punkten till den andra och det känns som en underbar frihet.
 
Strandlångis stod det på min agenda denna sista dag på detta år och det var härligt att cykla ner till stranden och träffa "mina" vovvar igen samt få en skön långis. Stranden är fortfarande helt gångbar även om den lutar lite snett nedåt havet men det har jag inga fysiska problem med så det var bara att knalla på.
 
Dagens favoritbild, 3 unga glada grabbar som gillade att bli fotograferade...
 
Dagens Huay Yang Beach
 
 
 
 
Lillflickan hängde med mig en bit😍
 
Nordostliga friska vindar får flaggorna att fladdra febrilt...
 
Lillflickan väntar på mig tålmodigt tills jag fotat klart...
 
 
Här har en Speedboat kommit in med sina passagerare från Chan- och Thaisi Island där de brukar få snorkla i samband med besöket. Det var säkert en guppig färd då det blåser starka vindar och sjön är krabb.
 
Att snorkla på den här sidan, dvs i Siambukten så här års under nordostmonsunen, medför grumligt vatten då det är mycket sand som far runt med vågornas hjälp.
 
I väntan på att dras upp på land...
 
 
Trailern görs i ordning för att dra upp båten med hjälp av traktor...
 
För att båten lättare ska glida upp på trailern har "skenorna" smörjts in med fett... 
 
Nu blir det bra glid...
 
 
Bye, bye båten...
 
Bildrepris på de 3 glada grabbarna...
 
Det är många thailändare som badar i havet och campar i nationalparken i samband med nyåret...
 
 
Den här lilla Spidermannen blev uppmuntrad av sin pappa att vaihälsa åt mig så det skulle bli fin bild...
 
Pappa med 4 badglada barn...
 
Ett knippe med tomma musselskal som hakat ihop sig...
 
... och så fick de också ett dopp av havets våg...
 
Här vände jag och gick cykelvägen på 2,7 km hemåt och i nationalparken kom Enöga glatt springande för att hälsa på mig och få lite kärlek... 
 
Detta är en Darter (Ormhalsfågel) enligt fågelexperten Anders S, stort TACK för hjälpen!
 
När jag gick förbi hundhuset fanns det inga hundar där alls och deras matskålar är också borta så det ser ut som om familjen med hundarna har flyttat...
 
Synd då får jag inte träffa vare sig Rambo eller Leon mer😥
 
Bron över flodmynningen...
 
Jag gick naturstigen tillbaka och när jag kom till min cykel satt både Siikhaau och Vanilla där och väntade på mig. Siikhaau gillar Vanilla och försöker få henne att leka med honom men hon är lite reserverad och leker bara lite och visar tydligt vem som bestämmer.
 
Siikhaau verkar som om han gärna vill bo där nedanför Wat Samut istället för på Universitetsområdet och Mia från Huay Yang Dog & Cat Rescue ser till att han får mat.
 
Stort TACK till mig själv samt "mina" vovvar för en mysig strandlångis och till dig mina bloggläsare önskar jag en skojig sista dag på detta år samt ett glädjefullt Gott Nytt År för i morgon är det 1 januari 2020!
 
 
 
 

Kommentera här: