2019-11-04 Måndag = Ny vecka nya möjligheter med start på stranden...

Idag är det lite mulet med små vindpustar från ost och havet är lugnt och stilla. För dagen var det mycket fina kontraster mellan havet och himlen samt stranden.
 
Dagens utgångspunkt, Huay Yang Beach nedanför Wat Samut...
 
Så lugnt och stilla... 
 
Lillbåten ligger på svaj idag...
 
 
 
 
 
Det är mycket maneter nu som flutit upp på stranden så det är bäst att titta noga innan man badar. Smart av thailändarna att bada med kläderna på som skyddar kroppen kanske ett tips för oss faranger att ta efter. 
 
 
Här är en flitig thailändsk gosse som ritar siffror från 1 och uppåt....
 
Jag frågade hans pappa om det var okej att ta kort på hans son och det var det och pappan sa att sonen tycker mycket om att skriva siffror etc.😀
 
 
 
Fri passage idag med råge...
 
 
Den här stolen plockade jag upp från vattnet för en tid sedan och någon kreativ har stöttat den sida som benet saknades på och så blev det en sittplats att blicka ut över havet ifrån.
 
Viloplats för den som vill vila benen...
 
 
 
 
 
Min vana trogen gick jag hemåt via cykelvägen i Wanakorn Nationalpark...
 
Fantastiskt fin väg mitt i djungeln...
 
 
 
Söta klängväxtblommor...
 
...och söta gula blommor....
 
100 meter innan hundhuset måste Rambo ha hört mig via mina steg för han kom och mötte mig springande med viftande svans och slickade mig vänligt på handen för att hälsa.
 
Vi gjorde sällskap till hundhuset och Fegis stod och skällde med viftande svans tillsammans med en stor vit hund som också är mycket skygg men hon ville fortfarande inte komma fram.
 
Däremot kom Leon fram och viftade på svansen och hälsade fint och han och Rambo fick torrfoder och hundgotta och det gillar de skarpt.
 
Vägen till hundens hjärta går via vänlighet och kärlek samt mat förstås och de skiljer sig därmed inte nämnvärt från människan. Vänlighet föder ofta vänlighet 😍
 
Leon och Rambo...
 
"Kan du bjuda på lite mer gotta kanske?" Rambo följde mig en bit bort mot havet denna gång men bara ca 100 meter där hans revir tog slut.
 
När jag fram till min cykel igen låg Vanilla där och vaktade den och hon är så otroligt kelig och snäll och älskar när man klappar och kliar henne och hon vill också självklart ha både lite torrfoder  och hundgotta.
 
"Har du något gott att ge mig, eller?"
 
Hennes svans går som en visp....
 
Lillbåten igen och det har börjat blåsa upp lite och börjat krusa sig på vattenytan...
 
Stort TACK till mig själv och mina goa fina hundvänner för en mysig strand- och cykelvägslångis och till dig min bloggläsare önskar jag en härlig måndag och fin start på veckan!

Kommentarer:

1 John:

Hej! Tack för en läsvärd blogg. Kul att ta del av vad som händer där nere. Vi planerar en resa ner över jul och nyår och tänkte kolla med dig om du har några tips på bra sträckor att springa? Du verkar ju cykla en hel del men kanske har något tips på löpvänliga sträckor? Tack och bock! :)

Svar: Tack så mycket John för din kommentar samt för att du uppskattar min blogg. Den sträcka som kan vara något att springa på är i så fall på vägarna i byn. De flesta hundarna börjar vänja sig vid powerwalkare och joggare annars är det bara att stanna, prata vänligt och gå därifrån innan du börjar springa igen. Stranden kan vara ett alternativ om det så års är tillräckligt brett och jämnt. Ett annat tips är att fråga via FB gruppen Huay Yang vårt paradis om de som brukar jogga i byn har andra tips. Lycka till och välkommen till härliga Huay Yang 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Ser alltid så underbart ut 😊, och det vet jag ju att det är också / Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet och snart kanske du är här och får uppleva det igen😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tiina:

Vilka fina bilder, igen! Längtar....! Och sådan söt liten kille och snygga siffror! Har ni heltäckande cykelkläder för solens skull? Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar på mina båda inlägg och vi har heltäckande kläder just för solens skull samt även när det mulet då UV strålningen är hög här😎 Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Claus:

Hur lång är den där cykelvägen, den ser fantastisk ut? Tack och hälsningar Claus

Svar: Tack Claus för din kommentar och sträckan på cykelvägen är ca 2,7 km.😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Birgitta S:

Hej! Fina vovvarna o de börjar att lita på dig. Snart kommer den vita ”white” att komma fram. Hon ser kompisarna mysiga dagar o promisar du har. Men jag är nöjd kom hem från jobb för ca 30 min sen o fina goa flickan Sillen våran lånehund välkomnade mig. Mkt kel o gos o hundgotta sen gick hon o la sig.
Fortsatt trevlig vecka 😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och ha det så mysigt med Sillen och i övriga livet samt ha en fortsatt trevlig vecka du också 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: