2019-11-08 Fredag = Cykelträning till/från Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 80,48 km...

Idag hade vi städning på förmiddagen, vädret var cykelträningsvänligt, d.v.s soldis och hyfsat lätta vindar och inget regn och ca 34 C i skuggan. 
 
För min del blev det ett lågenergipass utan någon större ansträngning utan ett förhållandevis lugnt pass då jag sedan igår kväll hade en lätt känning av stickningar i halsen som kan bero på en ev. begynnande förkylningsvirus. Det var riktigt härligt det också för omväxlings skull att bara glida på och använda de lättare växlarna i uppförsbackarna eller luten för att inte fresta på kroppen för mycket.
 
Det är bra att lyssna på kroppen och anpassa den efter dagsformen och i samband med framför allt halsåkommor pga virus ska man vara extra försiktig för att inte överanstränga hjärtat som bl.a. har fullt upp med att mota viruset tillsammans med mitt immunförsvar i övrigt.
 
Att skippa cykelträningen helt kändes överdrivet försiktigt då jag inte kände mig hängig eller påverkad i övrigt. Det gällde bara att ta det lite lugnare helt enkelt och det fungerade utmärkt under hela cykelträningen.
 
Rulle behövde inte anpassa sig efter mitt "passionärskör" utan hade fritt val att köra sitt pass som vanligt och komma upp och möta mig under vägen. 
 
Vi cykeltränar tillsammans med det innebär inte att vi inte anpassar vår egen träning till den nivå vi ligger på individuellt. Rulle har cykeltränat i många år och är fysiskt starkare och jag kan inte mäta min kapacitet efter honom utan kör efter min egen förmåga så vi får därmed ut det bästa var och en för sig men ändå tillsammans i pauser etc.
 
Det fungerar hur bra som helst och vi är båda nöjda med det upplägget.
 
Nu blåser det nordostvindar och det innebär härlig medvind från PKK och hem till Huay Yang och det kändes som extra bonus idag även om motvind ger en superbra träning.😁
 
Kort paus innan 1 km backen (Rulle fotograf)
 
Kort paus innan 2 km backen (Rulle fotograf)
 
 
2 km backen avklarad...
 
Sista pausen innan PKK
 
Som vanligt blev det inköp av varsin paj på Ludo innan vi cyklade hemåt och bara tanken på min smarriga citronpaj fick det att vattnas i munnen på mig när jag efter hemkomsten och till lunchfikat  skulle få sätta tänderna i den😋
 
Dagens cykelträning till/från PKK via DSK och för min del blev det 80,48 km.
 
Stort TACK min älskade Rulle för ett härligt cykelträningspass som blev lite lugnare för min del idag och därmed inte lika tufft som annars. Men det var det värt för att skona min kropp i fall att det är ett förkylningsvirus som är på gång och nu är det bara att vila resten av dagen och kvällen.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg! 

Kommentera här: