2019-10-02 Skön strandlångis på Hat Wanakon och upphittade glasögon samt att tänka på vid ev strandstädning...

Idag fick jag trevligt sällskap på men strandlångis av goa fina vännen Ulf Ö. Havet var lugnt och de små vågorna kom från öst så det är lite trevande innan vinden och vågorna styr över till nordost och monsunen Lom Wow tar över på allvar. 
 
Huay Yang Beach
 
 
 
Här på stranden hittade vi ett par glasögon om någon saknar dem eller vet vem som saknar dem lät vi dem ligga kvar...
 
 
I samband med de tidigare kraftiga vindarna och vågorna har det drivit upp mycket naturskräp blandat med en massa plastpåsar etc på stranden och det krävs en stor insats för att ta bort det.
 
Det initiativet är det bästa att låta thailändarna själva ta då det annars kan väcka onödig irritation från bybefolkningen om farangerna går i bräschen och bildar egna städgrupper för tex större städningsinsatser. Att som enskild person plocka bort ett och annat skräp från stranden kan eventuellt vara okej. 
 
Det spelar ingen roll vilka goda avsikter vi kan tänkas ha för att hjälpa till men det är värt att tänka på då det är thailändarnas strand och inte farangernas. 
 
Förra säsongen tog thailändaren Khon Peter initiativet till strandstädning och bjöd in oss faranger att hjälpa till om vi ville tillsammans med thailändarna och då ses det med andra positiva ögon för thailändarnas del. Det är bra att tänka på. 
 
Klippgränsen och min grotta börjar snart ligga i havsvatten... 
 
 
Snart går det inte att gå in i grottan och då får jag vänta tills nästa år igen i april eller maj...
 
Vi gick tillbaka och för att visa Ulf den fina cykelvägen på 2,7 km gick vi den vägen och den här gången följde inga av "mina" hundar med. De har väl förstått att det inte är helt riskfritt när vi kommer fram till huset där det bor många hundar. 
 
De skällde lite på oss men gjorde ingen ansats att springa fram eller så utan kollade noga om vi hade någon hund med oss som de kunde jaga bort istället. Det hade vi ju dessbättre inte😀
 
Stort TACK till Ulf för en mysig strand- och cykelvägslångis och till dig min bloggläsare önskar jag en skojig onsdag!

Kommentarer:

1 Anonym:

Allt väder är skönt bara man har rätt kläder sägs det, men nog föredrar jag " ditt" väder. Men pga av omständigheter som vi inte kan styra över blir vi kvar här även i vinter. Så det gäller att se positivt på situationen.
Så t.o.m höstrusk får vara skönt......
Kram Gertrude ♥️

Svar: Det är så sant Gertrude och hösten är vacker i Sverige med alla vackra färger. Synd att ni inte kan komma till HY men du har ju nöjet att njuta av mina bilder härifrån om det kan vara en tröst. Stor varm kram till dig från mig 😍❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: