2019-10-10 Lite nya fina plantor och kul med thai...

Jag behöver byta ut ett par plantor i kruka som inte ser så fina ut längre så jag cyklade till Handelsträdgården på vägen in en bit mitt emot Isfabriken och köpte 2 nya fina plantor samt en stor säck med kokoskross. De nya plantorna ska bara stå i kokosnötskross och inte i jord precis som orkidéer. De ska inte heller övervattnas och kräver delvis skugga.
 
På denna Handelsträdgård kan de ytterst lite engelska så det fick bli på thai och jag är lika glad varje gång de förstår vad jag frågar om och att jag förstår hur plantorna ska skötas😀 
 
Här i Huay Yang är det alltid en fördel om man kan prata lite thai, framför allt i de mindre butikerna, på marknaden etc. Det uppskattas givetvis mycket av de thailändare som inte kan prata engelska eller bara några få ord.
 
I en sådan här liten fiskeby kan man inte kräva att de ska kunna engelska även om många även här är duktiga på det. Det räcker med att lära sig några ord eller fraser på thai framför allt hälsningsfraser, beställer mat och/eller dryck eller andra vanligt förekommande ord eller fraser som vi använder dagligen.
 
Det är inte svårare att lära sig än något annat bara man har den räta viljan och riktigt kul när de förstår vad jag säger. Skulle det bli diverse missuppfattningar på grund av språket är det bara att le och skratta så slipper ingen av oss tappa ansiktet.😁
 
Att vara artig och respektfull på det lands språk som vi besöker är aldrig fel utan tvärtom för då möter vi samma respekt tillbaka så det är ju därmed bara fördelar.  
 
Vi kom överens om att de kunde leverera plantorna och den jättestora säcken med kokosnötskross till vårt hus först i morgon på morgonkvisten då de inte hade tid att leverera dem idag. 
 
Ning ställde gärna upp på bild vid mina två inköpta plantor... 
 
Mina två beställda plantor...
 
Härligt att få det gjort och nu ser jag fram emot i morgon då de hamnar på plats i vår fina trädgård!
 

Kommentarer:

1 Maria:

De var fina eftersom de ser lite annorlunda ut, bra köp! Pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat 😍 Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Ja, det tycker jag hör till god uppfostran att vara intresserad av det land som man besöker genom att lära sig seder och vanor och att kunna några ord är så enkelt och roligt 😊/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet och roligt att du har samma uppfattning som jag i det avseendet också 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: