2019-10-16 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut...

Idag kl. 09.30 var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue och för dagen höll vi till på Wat Samuts område. 
 
Veterinärerna Pailin och Ploy stod för operationen och assisterades av Trip, Tui och Lotta samt mig.
 
Dagens kastreringsresultat på Wat Samut blev 8 tikar och 20 honkatter. Totalt gick notan på 15 550 baht. 
 
Då ingår veterinärkostnaden inklusive medikamenter, sprutor mot diverse parasiter samt rabies.
 
Även en grisekno blev kastrerar men då det inte ingår i projektet betalade ägaren det själv.
 
Efter kastreringen klippte jag klorna på hundarna och vi rengjorde öronen på både hundarna och katterna. De flesta hundarna och katterna var i fint skick. Tui och Lotta Tui gav alla hundarna och katterna injektioner mot parasiter och rabies. 
 
Så oavsett att det är lågsäsong just nu fortsätter verksamheten men för att få detta att fungera både praktiskt och ekonomiskt behövs det hjälp av oss som bor och lever samt turistar här, dels med praktisk hjälp, dels att lämna ekonomiskt bidrag smått eller stort.
 
Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!
 
Se även nedan länk till Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Återigen har Huay Yang Dog & Cat Rescue tillsammans med thailändarna i byn sett till att de 8 tikar och de 20 honkatter som idag har kastrerats på Wat Samut och kan därmed inte avla fler valpar eller kattungar.
 
Om detta projekt inte skulle finnas kan man snabbt räkna ut vilket ökning av hund- och kattbeståndet som skulle ske bara genom dessa hundar och katter.
 
Ca kl. 13,00 var vi klara med kastreringsprojektet på Wat Samut så det var snabbt gjort med tanke på att 28 katter och hundar kastrerats.
 
En glad matte och lillhusse med sin fina tik som skulle kastreras idag...
 
 
En äldre man med sitt barnbarn visar en praktisk korg för sin katt som skulle kastreras idag...
 
Full fart idag på alla sätt...
 
 
En av tre tikar i samma kull som ska kastreras... 
 
Här har hon fått en avslappningsspruta som snart kommer verka till 100 %
 
 
 
Den här lilla valpen på drygt 2 månader föddes tillsammans med sina syskon på Dao´s Handelsträdgård. Hon var redan från födseln mycket sjuk på grund av en parasitinfektion som satte sig på hjärnan och magen. Hon ville inte dia sin mamma så Dao gav henne getmjölk istället som hon dessbättre gillade. 
 
Hon har fått diverse injektioner mot infektionerna men en dag irrade hos sig bort från Dao och Tony på restaurang Ranchen, ca 200 meter från Dao, såg henne tur nog ligga och trycka i en hörna på restaurangen alldeles utmärglad och sjuk. 
 
De försökte ta hand om henne på bästa sätt i avvaktan på att en ägare skulle göra sig till känna och det var 4 dagar innan de skulle åka till Koh Samui i ett par veckor.
 
De visste inte vem de skulle lämna valpen till och de ville inte heller bara lämna valpen till sitt eget öde, för det skulle hon inte överlevt, utan beslöt att ta med henne till Koh Samui. De gav valpen näring regelbundet och uppsökte också veterinären på Koh Samui som gav henne behandling. Han sa att han inte trodde valpen skulle överleva länge till så han bad Tony komma tillbaka dagen efter för att ge henne en injektion så hon skulle somna in för gott.  
 
Dagen efter hade valpen dock mot alla odds kvicknat till och ställt sig upp och viftade på svansen. De beslöt då att inte låta avliva henne utan avvakta och se vad som händer och om hon blir bättre framöver. 
 
Det blev hon och när de kom hem igen träffade de Dao som berättade att valpen var deras och hon blev så glad att de hittat valpen och hjälpt henne så mycket.  
 
Valpen återlämnades till Dao och hennes familj, som tar väl hand om henne, och nu ska hon bara tillgodogöra sig maten och förhoppningsvis bli frisk igen. 
 
Tony och Nick med barnen blev glada över att träffa valpen igen...
 
Tur för valpen att hon hamnade i goda händer när hon förirrade sig bort från sitt hem så stort TACK till Tony med familj för det och att det slutade med en liten solskensberättelse.
 
En kärleksfull tik i väntan på sin tur at kastreras... 
 
 
Familjens andra lilla hund som bara fick följa med...
 
En familj till som ska låta kastrera sin tik
 
Att sitta tryggt i husses knä känns bra...
 
 
Tony och hans familjs tik Love som vi klippte bort tovor på i svansen samt kortade hennes klor lite och det är fin mysig hund.
 
Love var den enda överlevande hunden i den kull som hon föddes i då de andra förgiftades och dog ett par dager efter att Tony tagit hand om henne. Så hon räddades därmed i sista stund. Tragiskt att det finns människor som vill hundar eller andra djur illa bara för att de inte gillar dem av något skäl. 
 
En grisekno som ska kastreras men den kostnaden står ägaren själv för... 
 
Dagens nota
 
Stort TACK för att jag återigen fick vara med och delta i detta fantastiska projekt samt stort TACK till Tui, Lotta och Pailin och Ploy för deras skickliga arbetsinsats och till er alla som ger bidrag och/eller hjälper till på ett eller annat sätt.
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller katterna eller ge ett mindre eller större ekonomiskt bidrag är all hjälp välkommen. Ditt bidrag gör en positiv skillnad för att verksamheten ska kunna fortsätta för det gagnar oss all i byn, både två och fyrbenta.
  

 
Här kan du läsa om verksamheten:
 
"Huay Yang Dog & Cat Rescue
Vi är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av oss som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. Vi är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Vill du köpa ett certifikat eller öronmärka din donation för en specifik hund eller katt, skriv då några rader till oss på thailandgoran@gmail.com.

Vi tar också tacksamt emot donationer av hundmat, ris, begagnade handdukar och lakan.

Tillsammans gör vi Huay Yang till en fantastisk plats för såväl två- som fyrbenta.💕"

 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Känner värme i hjärtat när jag ser så många som uppenbarligen tycker om sina djur 😊/ Elisabet

Svar: Tack Elisabet och jag håller med dig det är fantastiskt härlig känsla 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Toppenprojekt o härligt att se att så många verkar ta bra hand om sina hundar o katter. Trevlig Söndag 😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta och jag håller med dig samt ha en mysig söndag du också😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: