2019-09-05 Huay Yang - Hua Hin tur och retur under dagen på Rulles Honda Africa Twin...

Rulle behövde byta motorolja på sin Honda Africa Twin på Honda Big Wing i Hua Hin och jag hämta cykelskor som jag beställt via Hua Hin Bike så vi beslöt att ta en snabbtur dit på Rulles Africa. 
 
Nu ska African ut på rull igen med oss båda på...
 
Regnet hängde i luften men vi klarade oss från regn hela vägen till Hua Hin och vi började med Honda Big Wing för oljebytet. Servicekillarna tog sig an Rulles hoj direkt fast han inte beställt tid för service utan vi dök bara upp på förmiddagen.
 
Så är det oftast här på Honda när det gäller service och är det inga större åtgärder som ska göras är det bara att komma när man själv har tid så fixar de det direkt.  
 
Nu står han där African och väntar på att få fin fräsch motorolja igen och Rulle och jag en trappa upp för att ta varsin kopp kaffe på deras café under tiden.
 
Här gör den duktiga baristan mycket gott kaffe...
 
Kaffet var både starkt och gott precis som vi vill ha det...
 
Efter en stund kom servicekillen upp till oss och sa att oljebytet nu var klart så det var bara för Rulle att gå ner till kassan och betala. 
 
 
Betalt och klart så nu drog vi söderut igen för att stanna till på Hua Hin Bike och hämta mina nya cykelskor som jag beställt för en vecka sedan och fått besked via telefon häromdagen att de kommit till affären.
 
Den mycket duktiga och trevliga försäljaren som dessutom gärna ville vara med på bild. Jag passade på att köpa ett par nya fotokromatiska solbrillor också för cykelträningen när jag ändå var i shoppingtagen.
 
Nu var våra båda våra ärenden i Hua Hin avklarade så vi beslöt att sticka hem till Huay Yang så fort som möjligt då eftermiddagarna brukar betyda stor regnrisk så här under regnperioden.  
 
Bara några mil kvar hem...
 
 
 
Nu är vi i Prachuap Khiri Khan och det är därmed knappt 3 mil kvar så är vi hemma i Huay Yang igen.
 
Vid Ban Thon Khet, 15 km norr om Huay Yang började det regna så smått... 
 
Efter 1 timme och 7 minuter rullade vi in på vår infart så det gick snabbt som attan. Det är fördelen med Rulles Africa Twin, 1000 cc, som därmed klarar högre farter galant och är otroligt stadig och fin och härlig för Rulle att köra samt att jag dessutom sitter mycket bekvämt där bakom Rulle.
 
Det är skoj på hoj men tack vare regnet den lilla korta biten på 15 km hem blev African smutsig så Rulle fick tvätta både honom och sidoväskorna. Att ställa ifrån oss en lortig hoj, som vi inte använder dagligen utan då och då när det är något extra hojäventyr på gång, gillar vi inte.  
 
Nu står African där ren och fin igen inför nästa äventyr.
 
Stort TACK min älskade Rulle för en rolig MC tur och till dig min bloggläsare önskar jag en finfin torsdag!
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Och nu lever du på " säker" fot framgent. En regnig hälsning från norr. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och ha det så gott i regnet samt stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: