2019-09-24 Fönstergaller snart helt ommålade och klara, "bara" 1 kvar....

Vi har haft våra fönstergaller sedan 2012-05-25 och efter drygt 7 år börjar de se lite slitna ut i färgen samt rost tränger fram så de behöver slipas och målas om.
 
https://annikathailand.blogg.se/2012/may/2012-05-25-antligen-blir-altandorr-och-fonst.html
 
Rulle satte igång med jobbet i juli när jag var i Sverige och det är ett drygt jobb att slipa ner den gamla färgen samt måla om ett par lager och även dekorationerna som fick guldfärg istället för de olika färger som var tidigare.
 
Han blev helt klar med 10 galler på 5 fönster och det återstod då 4 galler på de sista 2 fönstren. Efter en tids paus har han nu gjort klart de 2 näst sista gallren och det är "bara" 1 galler kvar att fixa.
 
Snyggt och välgjort jobb och jag är stolt över min duktiga älskade Rulle!
 
Näst sista gallren ommålade och klara...
 
Så här ser gallren ut efter drygt 7 år och snart kommer detta också bli lika fint ommålat som de andra.
 
Förutom gallren har Rulle målat nästan alla taklister med brun färg samt vindfång, efter rengöring, och fasaden med vit ursprungsfärg samt fixat större eller mindre sprickor som uppstår med tiden.
 
Det återstår en del målningsjobb när det gäller taklister, vindfång samt fasaden bl.a. på den här sidan (baksidan) av huset och då det är för högt upp för oss att jobba på med vår längsta stege lejer vi bort jobbet till Chaba. Skönt att vi har dem att tillgå när vi inte kan eller vill fixa jobbet själva😀 
 
Att kontinuerligt underhålla vårt hus och hem är viktigt för oss då det är här vi bor och vill trivas och då är det inget att tumma på samt inget sköter sig av sig självt. 
 
Jag är så tacksam och glad för att ha en så noggrann och händig man som min älskade Rulle som kan fixa det mesta på bästa sätt!💗 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Riktigt snyggt med guldfärgen 😊 / Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet 😀😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tiina:

Håller med Elisabet, snyggare nu med guldfärg!!


Svar: Tack Tiina och det tycker vi också😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: