2019-09-29 Ett sorgligt besked - goa fina tiken Damm har somnat in för gott...

Idag fick jag besked från Mia som verkar för Huay Yang Dog & Cat Rescue att "min" goa fina Damm somnat in för gott i natt på Wat Samut och farit vidare till hundhimlen.
 
Gamla tiken Damm var mycket sjuk och har på de senaste åren haft ett hårt liv med cancertumörer både på kroppen, som via Huay Yang Dog & Cat Rescue operererats bort, och i januari 2019 drabbdes hon av en cancertumör på tungroten. Det medförde att hon miste delar av sin tunga och hade därmed svårt att äta. Stackars lilla Damm!
 
För hennes skull var det nog skönt att äntligen få frid men det är ändå sorgligt då jag känt henne så länge och vi var de bästa vännerna och vi hade alltid glädjefyllda möten.
 
Hon ville bara ty sig till vissa personer och jag var glädjande nog en av dem. Nu behöver jag inte vara orolig längre för hennes hälsa för det var så hjärteskärande att träffa henne när jag visste han hon led av sin cancer och tyvärr är det inte tillåtet enligt buddhismen att ge dödshjälp så länge som de kan äta och dricka själva oavsett om det är svårt för dem.
 
Munkarna på Wat Samut, där hon levde i många år, hade tillsyn över henne och hade gett ett löfte att hjälpa henne till andra sidan när tiden var inne och att hon inte kunde äta själv. Damm hann dock somna in för gott innan det inträffade. 
 
Munkarna fann henne död i morse på det ställe där hon själv valt att få vara ifred och hon avled i natt. Damm har självmant dragit sig undan både oss människor samt hundarna på området för att få vara ifred och det var bara en tidsfråga innan hon skulle dö den lilla stackars tiken.
 
Vila i frid goa fina Damm 💗
 
Arkivbild, Damm 2017-03-25
 
Arkivbild, Damm 2019-08-23
 
 
 
 R.I.P. Damm
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

😢 usch att man kan bli så ledsen över ett djur man inte träffat men hon verkar ha varit så go / Elisabet

Svar: Tack Elisabet för din medkänsla och henne hade du gillat och hon hade säkert även tytt sig till dig😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Åh så tråkigt förstår att det är jobbigt för dig nu. Fina goa Damm knepigt det där att inte få hjälpa vovven till att somna in. För oss är det naturligt men man måste så klart respektera andra religoner o kulturer. Hennes sista år var i varje fall bra mkt tack vare dig o munkarna o rescue center. 🐕😍

Svar: Tack så mycket Birgitta för din medkänsla och det är alltid lika sorgligt när gammelhundarna går bort framför allt om de är sjuka och lider. Men vi kan ju bara acceptera att det är som det är och göra vårt bästa för dem för att lindra smärtan så mycket vi kan. Det är både ett enkelt samt hårt liv för hundarna ❤ Nu har hon i vart fall fått frid ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Marina :

💔

Svar: Tack Marina❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Allra finaste Damm.
Idag sänder jag dig många tankar.
Vila i hundhimlen.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti och kram tillbaka ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Maria:

Fina lilla Dammie ❤ så söt och vänlig flicka som älskade att äta. Saknar henne ❤ pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat för din kommentar och saknaden är stor efter henne och "mina" andra goa fina vovvar som lämnat jordelivet ❤❤❤ Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anonym:

❤️

Svar: ❤anonym.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: