2020-07-03 Skog och mark och trevligt glädjande möte...

Idag styrde jag stegen på min eftermiddagslångis till Järvafältet igen då jag kom ut lite senare på eftermiddagen än tänkt och det skulle därmed bli en lite snabbare runda i vår vackra närmiljö.
 
Efter att ha gått på de vackra fina fälten mot Eggeby Gård vek jag in på den här stigen upp i skogen.
 
Jag gick sedan rakt över elljusspåret och in på den  här lite diffusa stigen...
 
Det är bra för insekter och andra djur att låta fallna träd bara ligga där de fallit än att städa bort dem...  
 
Vacker grönmossabeklädd stenbumlingsamling...
 
Nu blev det grusvägen mot Hästa Gård
 
Där framme ligger Hästa Gård och vilken sommaridyll med tanke på de soldränkta färgerna...
 
Järvafältet nedanför Granholmstoppen och långt där borta vid skogsranden ser man vårt Kista Torn och Victoria Tower...
 
Granholmstoppen
 
Strax efter Hästa Gård hälsade jag artigt på två män som satt på soffa och softade och strax därefter mötte jag vackra Gina och hennes pappa som ursprungligen kom från Pakistan. Jag känner dem inte alls utan de hälsade glatt och sa att jag såg så lycklig och fantastiskt glad ut att det riktigt lyset glädje omkring mig.
 
Jisses vilken fin komplimang och jag blev nästan lite överrumplad av deras positiva attityd gentemot mig och jag svarade helt enkelt att jag känner mig så lycklig och glad över att bo och leva så här fint som vi gör i denna vackra natur och miljö och det speglar säkert av sig i mitt kroppsspråk.
 
De var lika tacksamma de och lyckliga att ha det så bra som de har det med samla känsla som jag och förundrade sig över hur en del bara gnäller och surar och ser bittra ut och aldrig försöker hitta ens något litet frö för att göra livet lite enklare att leva. Detta avspeglar sig också direkt i kroppsspråket och sättet att uttrycka sig på och det är väl okej så länge det inte går ut över andra. 
 
Vi fick en mycket trevligt samtal om att tänka kärleksfullt  och visa respekt gentemot varandra och glädjas åt livet och visa tacksamhet till det vi har och vi var även inne på matlagning och de ingredienser som som var viktiga. Det var bl.ar Chili och Ingefära samt även Ghee (skirat smör). Ghee (uttalas Gi) har vi inte testat men det lät intressant så tack för tipset samt även stort TACK för det trevliga positiva samtalet som gjorde mig mycket glad. 
 
Visst finns det en massa hemskheter och tragik i livet som vi alla kan råka ut för men att försöka möta även det svåra med en viss tillförsikt och försöka finna minsta lilla glädjekorn måste ju ändå göra livet lättare att leva det är i vart fall jag övertygad om.
 
Jag dömer ingen på förhand på grund av okunskap, känslor eller allmänt tyckande för människor får tycka och vara som de vill och ha vilken religion och tro etc som de själva vill bara det inte skadar, förgör, förminskar eller pådyvlas eller tvingas på någon annan. Ömsesidig respekt är viktigt i alla lägen och det finns ett motto, som vi bemöter andra bemöts vi oftast själva.
 
Stort TACK till mig själv och min omgivning för en återigen glädjefull och härlig promenad. Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg!
 
 
 

Kommentera här: