2020-07-05 ...och regnet det bara öser ner...

...men det gör inte så mycket för oss som har ett ombonat hem och tak över huvudet och en hel del att passa på att pyssla med inomhus.
 
Idag var det dags för att checka status på köksavloppet, som blev mitt huvudprojekt för dagen, och avloppet var ganska okej men behövde ändå en liten uppfräschning. Bättre att hålla efter regelbundet än att vänta tills det gror igen och eventuellt blir stopp eller börjar lukta illa, det är mitt motto.
 
När det är lågtryck och regnet smattrar mot våra fönsterrutor blir jag lätt lite seg och däst så att hålla igång med något som ger energi är bara bra för mig. Lusten att ta en promenad i ösregnet känns inte alltför lockande för min del även om jag skulle kunna sätta på mig regnkläder och gummistövlar.
 
Vår mysiga Loggia...
 
Regnet smattrar mot rutan och inte en fotgängare i sikte på gångvägarna närmast vårt Torn.
 
Rent och fint med och alltid härligt med rena avlopp!
 
Stort TACK för att jag får ha det så här bra i vårt vackra ombonade hem och till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag. 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Varje gång jag påpekat att det regnar så har jag fått höra: det är bra för potatisen,sådden eller grundvattnet. Så går det när man gifter in sig i en bondefamilj. Och ändå har jag inte sagt det i mening att klaga, utan mer som upplysning. Ja ja sånt är livet.
Kram Gertrude 💖

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och regnet behövs nu verkligen för moder natur oavsett om man gillar det eller inte och det är härligt att mysa inomhus 😍 Kram ❤
Annika i Stockholm Sverige

2 sandra ledin:

Va skönt att ha fått ordning på rören.
Måste fråga med tanke på att du bor i Kistas mest fantastiska byggnad. Hörs bil och tunnelbane trafiken mycke upp till er eller tunnas det ut så man bara kan slappna av utan tut och pling varje 15 min?

Ha en jätte fin start på veckan!!!

Svar: Tack Sandra för din kommentar och vi blir inte särskilt störda av tunnelbanan fast vi hör dem lite dovt och man vänjer sig vid de storstadsljud som hör till det normala. Det finns en och annan extragasande bil eller MC som saknar lagliga ljuddämpare som kan vara lite mer störande förstås men det låter vi också passera. Vi är vana vid olika typer av ljud utifrån och tar det med ro. Huset är dessbättre väl ljudisolerat med tjocka väggar så stänger man fönstren hörs knappt något. Vi hör inte heller störande ljud från våra grannar heller pga de tjocka väggarna och golven och det känns bra. Ett toppenhus för oss att bo helt enkelt 😁 Ha en fin dag och vecka 😆
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: