2020-07-28 Uppfriskande eftermiddagslångis i lätt strilande regn samt även uppehållsväder...

När det var dags för min eftermiddagslångis vid kl 15 tiden var himlen blygrå och ett lätt regn hade börjat falla. Detta hindrade inte mig att gå ut så på med kortbrallor, regnjacka (min nya sköna cykelregnjacka) keps och paraply och mina nya mjukisdojor så klarar jag den värsta vätan. Det småstrilade bara lite så värre än så blev det inte utan kändes bara behagligt och frisk i luften.
 
Regn är ju inte farligt i sig men att bli genomblöt och börja frysa är mindre kul så då är det bra att skydda sig redan från början. Temperaturen bjöd på +20 C så det kändes riktigt skönt! 
 
Järvafältet åt nordväst
 
Små skogsstigar som försvinner in i skogen från elljusspåret
 
...och elljusspåret...
 
Här vid Järva Discgolfpark har de satt upp en papperskorg i konstgräskamoflerat material så den smälter fint in i miljön... 
 
Järvafältet mot söder...
 
Regnet strilade fortfarande lite lätt ner mot mitt paraply och det lät så vackert när dropparna träffade paraplyet. Det påminde mig om när vi tältare på 1980 talet med våra döttrar Maria och Linda och jag vaknade av att regnet smattrade lite lätt mot tältduken under natten och det kändes lite mysigt. En förhoppning då var att regnet skulle sluta och bytas ut mot sol och vackert väder när dagen randades... 
 
Just i detta ögonblick där på Järvafältet spelade det dock mindre roll om det regnade och skulle fortsätta regna under hela promenaden. 
 
 
Jag besökte vår Fågelsjö...
 
...och där såg jag bara två i Kandagåsfamiljen för dagen...
 
Fina Kanadagåsen och jag tror det är en av ungarna som nu har blivit så stor att det är svårt för mig  att se om det är en av ungarna eller en av föräldrarna.
 
I den här hörnan av sjön brukar Gräsänderna göra toalett genom att putsa sig etc.
 
Efter ett kort uppehåll har det börjat småregna igen...
 
 
Jag gillar de här träbroarna över Igelbäcken och denna bro leder elljusspåret vidare...
 
Snart hemma igen och solen har smugit fram lite ur de grå molnen...
 
Lite blå himmel kan skönjas åt väster...
 
 
På gångvägen är det massor med sniglar och mest den Spanska skogssnigeln/Mördarsnigeln. Vid en första anblick såg det ut som om de tre hade någon form av konferens men vid närmare titt håller de på att kalasa på en svart Skogssnigel. Stackaren och därav namnet på de bruna Mördarsniglarna som inte drar sig för att även äta andra sniglar...
  
 Så grönt och skönt och lummigt...
 
Stort TACK till mig själv och min omgivning för en uppfriskande promenad och jag känner mig så lycklig och harmonisk till sinnet så hur vädret är för tillfället spelar mindre roll då det i sig inte ändrar mitt sinnelag.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en härlig tisdagskväll och var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor.  
 

Kommentera här: