2020-06-26 Fredag och sista träningen på SATS samt egen avloppsrensning...

Idag var det sista fysträningen på SATS i Kista Galleria för den här veckan och den började med en svettig Transformer i grupp i den sk Apburen och deltagandet i varje gruppträning på SATS är minimerad pga Coronan. Härlig träning för hela kroppen och knoppen!
 
Det gäller också att alla vi som tränar på gymmet håller avstånd till varandra, spritar och gör rent de maskiner eller redskap som vi använder för att hålla hygienen på topp samt minimera ev smitta. När det gäller rengöring etc efter sig har det alltid varit så på SATS men just nu är det extra viktigt.
 
Efter Transformer blev det marklyft med skivstång och nu fixar jag 60 kg utan problem och det känns toppen att vartefter öka på sakta men säkert. Trägen vinner och det är ju så med träning då man inte får något gratis och det finns inga genvägar som quickfix eller så.
 
Självklart grundar sig det mesta på vad man själv vill och vilka mål man vill nå när det gäller fysisk träning kontra god hälsa.
 
Beskrivning av marklyft som är suveränt bra för framför allt ben och rumpa men det är viktigt att man gör övningen korrekt för att inte ådra sig onödiga skador.
 
Bilden är lånad från nätet
  
 
Efter gymmet var det bara att gå hem och fredagsstäda, vilket jag helst gör själv för det går i regel fortare och blir som jag vill ha det och Rulle har inget emot att slippa städa om jag inte vill ha hans "hjälp" förstås.😀 
 
Avloppen i badrummet som vid handfatet och duschen samt även "behållaren/filtret" till tvättmaskinen behövde ses över och göras rent och det jobbet överlämnar Rulle också gärna till mig då han vet att jag är bra på det och jag har inga problem med lort och smuts eller ev dålig lukt.
 
Rulle är duktig på andra saker som cyklar, tvätta och vaxa bilen samt övriga åtgärder i vår lägenhet så jag överlämnar det gärna till honom då jag vet att det blir bra och noga gjort. 
 
Vi har våra respektive sysslor i och utanför hemmet och fördelningen, som vi ser det, ska vara både det vi gillar att göra samt är extra duktiga på för då blir livet extra kul att leva tillsammans.  
 
Det blev ingen eftermiddagslångis idag för min del för avloppsrensningen tog några timmar i anspråk då även tidigare ägare av vår lägenhet inte varit så noga med det.
 
Idag har vi haft dryga 30 C och sol hela dagen lång och först i nästa vecka kommer det att komma lite regn och bli något svalare. Regnet behövs för moder natur då brandrisken i skog och mark är mycket stor nu pga torka så regnet ser vi fram emot.
 
 
Nu blir det filmtime och fredagsmys resten av kvällen och stort TACK för idag för vårt fantastiska sköna liv och till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt en trevlig helg!  

Kommentera här: