2020-06-27 Härlig cykeltur till/från Översjön, 24 km och +30 C och lite tankar om Huay Yang, Coronan......

Det är fortfarande härlig värme på ca +30 C och Rulle och jag tog en skön fläktande cykeltur till/från Översjön via Naturreservatet Järvafältet, Väsby Gård och Fäboda. Därifrån blev det rundan mot Säbysjön och sedan hem igen till vårt kära Kista Torn.
 
Vilka underbara och vackra marker vi har i vår omgivning och det är en lisa för själen att få vara tillbaka för gott from den 16 februari 2020 till allt det här igen som vi upplevde före den 24 september 2011 innan vi flyttade till Huay Yang i Thailand. 
 
Vi hade våra drygt 8 fantastiskt fina år där men var sak har sin tid och nu är vi här i Stockholm igen efter att ha sålt vårt hus och motorcyklar etc. då vi inte har någon avsikt att återvända till Thailand, åtminstone som vi tänker nu.
 
Det enda jag egentligen saknar där är "mina" älskade vovvar men jag vet att de flesta av dem mår bra och det är det viktigaste för mig. 
 
Med tanke på Coronaviruset som ställt till och fortfarande ställer till en hel del bekymmer för de flesta människor och djur här i världen känns det som en befrielse för oss att vi hann sälja vårt hus i tid innan gränserna stängdes och vi svenskar är inte ens välkomna tillbaka till Thailand förrän kanske tidigast i december i år.
 
Det hade inte känts så bra för oss att lämna Thailand och fortfarande äga vårt hus i Huay Yang och inte ens få komma dit på en överskådlig tid.
 
Jag tänker på de goa fina vänner, som legat oss mest varmt om hjärtat, och som vi lärt känna i Huay Yang med omnejd som inte "vågar" lämna Thailand ens tillfälligtvis med risk att inte få återvända förrän x-antal månader senare. Likaså de som bor i Sverige inte kan få komma till sina hus eller lägenheter i Huay Yang eller övriga Thailand. Detta scenario känns så sorgligt då vi inte själva skulle vilja uppleva det även om man säkert inser att det inte går att ändra på utan bara att finna sig i helt enkelt. 
 
Det är ju vi människor som själva ställt till det här med virusets uppkomst och vi har och har haft våra resevanor och totala levnadssätt som om ingenting av det vi gör skulle påverka vårt jordklot alls. Vi har bara tagit för oss så mycket vi kan utan egentlig eftertanke på hur våra respektive liv påverkar jorden i både litet och stort.  
 
Dags för en rejäl eftertanke men tyvärr är vi människor, rent generellt, inte bättre än att den dag det värsta är över när det gäller Coronan, om det någonsin går över, är att vi kommer att fortsätta bete oss  som om inget har hänt utan fortsätta med de liv vi hade innan. En del kanske tänker om och ändrar sitt beteende och en del lever på som vanligt, dvs som de gjorde innan,  men inom sinom tid lär vi alla inse hur oklokt det var egentligen...
 
Tiden får utvisa hur det blir med det för än så länge har vi inget facit i hand även om det ibland skulle kännas bra att ha förmåga att se in i framtiden, eller kanske inte förresten.
 
Det gäller att passa på och ta tillvara det goda i livet, för det finns, ta hand om och värna om samt vara kärleksfulla mot våra nära och kära och leva för varje dag som om den var den sista.😍
 
Naturreservatet Järvafältet
 
Vy från min Giant...
 
På väg mot Väsby Sjöäng och Väsby Gård...(Rulle har tagit bilden på mig) 
 
Här har vi lämnat Väsby Gård och är på väg mot bla. Fäboda...
 
Översjön och en del av de människor som njöt av tillvaron här valde till och med att bada i sjön...
 
En av de gamla upprustade husen från militärens tid här men som nu används av olika föreningar för evenemang med övernattning etc.
 
Stort TACK för jag får ha det så här bra med min älskade Rulle, att vi är friska och alerta samt att vi har vår älskade Fina Familj nära oss så vi kan träffas så ofta vi vill när andan faller på.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skojig lördag och var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor! 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

💖😊/ Elisabet

Svar: Elisabet 😍
Annika i Stockholm Sverige

2 Anonym:

Ja ni sålde verkligen i perfekt tid med Corona, sån tur. Måste va fruktansvärt för folket där nu, då många är så beroende av turismen och det är så osäkert när det kommer i gång.

Svar: Ja tack anonym och det är tragiskt för turistnäringen, alla affärsidkare etc framförallt i vår lilla by nu när högsäsongen normalt börjar starta så smått. Det har varit ett stort tapp av turismen från Norden etc redan innan Coronan av olika skäl men om inte ens de som har hus och lägenhet släpps in kan det bli dödsstöten tyvärr för byn med omnejd. De förhållandevis få faranger som bor där räcker inte för att täcka upp. Otroligt tragisk utveckling.
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: