2020-03-13 En lysande affär!

Vi behöver lampor och armaturer till vår nya lägenhet och har hittills inte hittat det vi söker men plötsligt händer det!
 
Vi åkte med vår vackra Toya till LjusExperten i Jakobsbergs Centrum och där hittade vi vad vi sökte. Dessutom är affärsinnehavaren expert på belysning samt elektriker så han vet vad han talar om när det gäller kopplingar, ljusförhållanden etc och kan ge kloka råd och tips.
 
https://ljusexperten.se/butiker/stockholm-jarfalla-jakobsbergs-centrum
 
I den här affären har de hur mycket lampor som helst för alla användningsområden i olika utförande och prisgrupper för de flestas tycke och smak samt plånbok så det är bara att välja och vraka och låta kreativiteten och fantasin flöda vad som skulle passa oss eller inte i just vår lägenhet. 
 
De flesta av deras armaturer har "modern" enkel koppling, via krok i taket samt elkontakt, som vi har i vår lägenhet, så det är lätt att sätta upp den armatur som vi valt utan en massa krångel med sladdar och sockerbitar etc som en del armaturer kräver.
 
Här fick vi professionell hjälp med våra frågor om dimmer, annan likvärdig lösning, ljusförhållanden, vilka lampor man ska välja  etc.
 
När vi var klara hade vi köpt armaturer över matbordet i köket, taklampor till tredje rummet, vårt sovrum samt i hallen och förrådet. Så skönt att få det fixat på en och samma gång!
 
Det finns redan befintlig belysning i hallen med hjälp av spottar som vi inte gillar och som tidigare ägare satt upp samt 2 bordslampor som vi fått av dotter Maria då hon inte behövde dem längre. Tur det för annars hade vi fått gått och trevat i mörkret eller med hjälp av pann- eller ficklampa efter mörkrets inbrott då vi inte ville köpa några lampor bara för att ha tillfälligt. 
 
Nu kommer det att bli vacker ljus i vårt hus och resultatet kommer att visas när armaturerna är på plats förhoppningsvis nu i helgen.
 
LjusExperten i Jakobsbergs Centrum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser vår lampkoppling ut i taket och då gäller det att hitta en armatur som är anpassad till det och det har de i butiken LjusExperten. De har även armaturer med andra kopplingar som kräver t ex  sladd och sockerbit för den som måste anpassa armaturen efter det. 
 
Efter detta trevliga besök och handling av våra armaturer och lampor åkte vi vidare till Bauhaus för inhandling av lite prylar, Ikea för en sen lunch samt inhandling av den brunsvarta byrån Hemnes som kommer passa i sovrummet perfekt efter våra behov.
 
Puh, det tar nog aldrig slut på det här shoppandet men det känns ändå riktigt kul med lite nytt och krytt då vi fått börja om från start igen med vårt möblemang efter hemkomsten från våra nästan 9 år i Huay Yang, Thailand.
 
Stort TACK till alla inblandade för en synnerligen trevlig dag och kväll och till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg! 

Kommentarer:

1 Anonym:

I dessa mörka tider behöver vi alla lite upplysning.
Bra att hitta en affär som har " allt", det gillar jag. Inte behöva åka kommunen runt för att få det man behöver inom samma varugrupp. .
Kram från ett upplyst Varmvattnet och Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude och jag håller med dig till fullo samt stor varm kram till dig från mig 😍❤
Annika Ilic

2 Elisabet Lundqvist :

Ja, va härligt att allt börjar komma i ordning 😊/ Elisabet

Svar: Ja tack Elisabet det känns verkligen härligt 😍
Annika Ilic

3 Christina Karlsson:

Vilken bra lampaffär . Välsorterad , skönt att kunna köpa allting samma affär. Trevlig kväll

Svar: Tack Christina för din kommentar och trevlig kväll 😁
Annika Ilic

4 Birgitta S:

Hej! Det där med belysning o lampor är oftast knepigare än övriga möbler i ett hem. Finns mkt men opraktisk o konstigt ger inte ljus där man vill ha det osv ..,
Kollade deras hemsida o utbudet var fantastiskt . Tack för tipset !
Trevlig lördagkväll ! 😍🐕

Svar: Tack så mycket själv Birgitta för din kommentar och den affären är verkligen värd ett besök😁 Trevlig Lördag önskar jag er tillbaka.😍
Annika Ilic

Kommentera här: