2020-03-23 Frisk långis i Kista och Igelbäckens Naturreservat...

Idag blev det en frisk skön långis i Kista och Igelbäckens Naturreservat och det blåste lite småsnålt och temperaturen visar ca +3 men med bra kläder på är det bara skönt tycker jag.
 
Vi är ju sedan nästan 9 års permanent boende i Thailand vana vid runt +30-35 C så det är stora kontraster men det känns helt okej då det finns så mycket annat att glädja sig åt i livet än att lägga fokus på vädret här eller där.  
 
Bara några minuters promenad från vårt hus finns det ett utegym och det kommer vi besöka framöver. Det är helt fritt att träna här och det är en bra investering för hälsan.  
 
Bänkpress
 
Ryggövning
 
Armgångsträning
 
Här har det frusit då temperaturen ligger på nollan och lite däröver på dagen...
 
Igelbäcken flyter dock på och här trivs Gräsänderna...
 
Fina Gräsänder och hanen och honan följs åt hela tiden när de hittat sin partner... 
 
 
Vilka fria öppna marker det är här och om man tycker det är lite moddigt på gångvägarna kan man gå på det korta gräset på fälten där det är torrt och mjukt.
 
När jag stod där och såg mig omkring över nejden kom den där härliga lyckokänslan upp i kroppen och knoppen som brukar bubbla upp med jämna mellanrum när jag trivs med miljön och med livet i stort. Att stå här och vara fri och frisk och kunna välja var och när jag vill vara på en specifik plats på jorden är mycket värt och är inte alla förunnat.
 
Det är lätt att tro att det ska vara så här för evigt men så länge det varar är det bara att njuta av tillvaron som mycket vi bara kan. 
 
Detta obehagliga lite lätt skrämmande Coronavirus, som drabbat 1 000 tals människor hårt samt dessutom lett till döden är därmed inget att fnysa åt och bagatellisera som ett vanligt lite tuffare förkylningsvirus. Den medicinska expertisen vet ju inte än hur det kommer att påverka oss i framtiden om de inte får bukt med smittospridningen och får fram ett vaccin för de som inte blir immuna eller för att mildra sjukdomsförloppet. 
 
Världens länder, framför allt Europa, har därmed tagit till drastiska åtgärder av olika slag som påverkar oss alla både fysiskt och psykiskt samt ekonomiskt och som kommer att påverka oss på ett eller annat sätt långt efter att det värsta är över. Det gäller ju att få kontroll över denna spridning av viruset och där vid lag har vi alla människor ett stort ansvar att delta i för att hjälpa till.
 
Att gripas av panik eller bli hysterisk över situationen hjälper ingen utan det gäller att sansa sig och agera med sunt förnuft. Det gäller dock att inte bara tänka bara på sig själv och sina egna tillkortakommanden och börja pusta och stånka att det som händer nu är en överdrift utan like. Det är bättre att tänka att dessa extrema åtgärder som händer just nu är ju för allas vår skull.
 
Det finns väl ingen av våra regenter över världens länder som tar till dessa drastiska åtgärder bara för ros skull utan det finns ju en allvarlig anledning även om en del kanske inte tror det. 
 
Den fördel som Coronaviruset medfört, om jag får tänka så, är dessbättre att vår luft- och vattenmiljö blivit mycket bättre till följd av mindre trafikmängd både på våra vägar, gator samt i luften, stängda industrier etc, etc. som släpper ut både det ena och det andra som sprids över vår jord och som påverkar vår miljö negativt med föroreningar etc.
 
Naturen har därmed visat att den delvis återhämtar sig snabbt och det kanske vi alla människor borde fundera över vad vi egentligen håller på med när vårt  "normala" liv och beteende startar igen när den värsta faran är över till följd av Coronaviruset. Under tiden får vår miljö chansen att pusta ut lite...
 
 
En slånbärsbuskagegrotta...
 
Mysigt kryp in om man vill..
 
Några små spirande söta blommor i det gamla gräset...
 
...och därborta kommer tunnelbanan och passerar fälten via bron...
 
Tunnelbanelinje 11 som går mellan Akalla och Kungsträdgården
 
Fin skogsväg...
 
...och en fin liten skogsstig...
 
Här finns många vägar och stigar att välja på och allt detta fina finns strax i närheten av vårt hus.
 
För vår del kan vi inte bo så mycket bättre än så här, i huvudstaden Stockholm, med hela sitt utbud av bl a kulturella aktiviteter och inslag, affärscentra, parker, vattendrag, sjöar och hav samt massor av vacker storslagen natur. 
 
Stort TACK för att jag får ha det så här bra i livet, än så länge, och till dig min bloggläsare önskar jag en fin start på veckan och var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor. 

Kommentarer:

1 Birgitta S :

Fina bilder från naturen. Det du skriver om miljön o att Corona haft en positiv sak är just miljön . De har på tv visat bilder från Venedig där vattnet i normala fall är som en mörk sörja. Nu var det mkt klarare en tankeställare. Nu får vi visa hänsyn o inte gå till jobb o affärer med förkylning. Imorgon kommer våran lånevovve hit knepiga fina flickan det blir mysigt. Nu när jag jobbar hemma kan jag ta paus o följa med henne o maken eller någon som på promenad . Må så gott!
🐕😍

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och det finns alltid något ont som även för något gott med sig😊 Ha det så mysigt med knepiga fina flickan samt må så gott 😍
Annika Ilic

2 Anna:

Jag tycker att det hela blev läskigare efter statsministerns tal. Fina bilder förresten <3

Svar: Tack så mycket Anna för din kommentar samt respons på mina bilder. Ja, han beskrev allvaret i virusets framfart och nu hänger det på oss människor att agera klokt utifrån det.😊
Annika Ilic

3 Elisabet Lundqvist :

Håller till fullo med angående miljö och natur 😊. Är visserligen född i huvudstaden men flytt till Norrbotten i unga år är jag glad över 😁/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet för din kommentar och Norrbotten är fint att bo och leva i det också😍
Annika Ilic

Kommentera här: