2020-03-24 Hansta Naturreservat levererar med visst inslag av hinder...

Efter en slö och saktfärdig men skön morgon beslöt jag att ta en skön skogspromenad i Hansta Naturreservat. Klockan hade nu hunnit bli strax efter 11 så för att komma dit lite snabbare än att gå från oss dit tog jag tunnelbanan 2 stationer från Kista till Akalla som är slutstation. 
 
Därifrån blev det raska steg mot Hansta Naturreservat och det blåste inte lika mycket idag och temperaturen låg på ca +6 C men en klen sol som försökte nå fram genom ett ljust molntäcke.
 
Mot Sollentuna
 
Den här gången valde jag en annan väg in till skogsstigarna i Hansta och den här vägen heter Häradsvägen, en väg som har anor från Järnåldern, det är imponerande så den vägen ska vi vara rädda om.   
 
Mot Akalla
 
 
Dagens val av stig in i den vackra skogen i Hansta Naturreservat...
 
Det doftar så gott här i skogen...
 
Hoppsan, här kommer första hindret som dock var lätt att kliva över...
 
...och så ett dubbelhinder...
 
Här gäller det att hålla balansen för att inte gegga ner kängorna i onödan...
 
Här stannade jag upp och bara lyssnade på vindens sus och fågelkvittret och insöp den sköna svala luften i lungorna... 
 
 
 
En mycket gammal ek...
 
 
Precis som det ska se ut i ett naturreservat och skogen tar själv hand om omkullvälta träd och multnade grenar etc bland Hasselbuskagen. 
 
 
 
En utslagen Blåsippa och nu väntar jag på att Vitsipporna ska börja spira då breder ut sig i stora hav här i skogen tillsammans med Blåsipporna, så vackert!
 
 
 
Det blev inte en jätterunda i skogen den här gången då jag kom ut så pass sent och idag är det tisdag så jag vill inte missa lunchfikat där hemma vid kl 14 tiden då jag kommer att inhandla varsin semla på Ica Kvantum i Kista galleria på vägen hem. Mums!
 
 
 
Tisdag = Semmeldag 
 
Stort TACK till mig själv för en härlig skogspromenad samt till min älskade Rulle som är hemma och målar tak och väggar i vår lägenhet.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig tisdag och var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor, framför allt i dessa Coronavirustider.
 

Kommentarer:

1 Birgitta S :

Vilken härlig promenad och bra avslutning med semla. Frisk luft o promenader är bra sysselsättning i dessa Coronatider. Så tråkigt att läsa om alla företag som måste säga upp personal.
Trevlig kväll!
😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och visst är det sorgligt med allt tragiskt som förekommer i Coronas framfart. 😪 Trevlig kväll önskar jag dig också 😍
Annika Ilic

Kommentera här: