2021-01-04 Härligt att kunna gå runt Järvafältet tryggt och fint efter mörkrets inbrott

I förmiddags blev det drygt 2 timmars fysisk helkroppsträning på SATS i Kista Galleria och det är en fin start för kroppen och gör så gott på alla sätt och vis. Det är även mycket trevlig stämning på gymmet då de flesta som tränar är ute efter samma sak, dvs träna för att må bra.
 
På sena eftermiddagen var det återigen dags för min uppfriskande långis och för att varva i min närmiljö blev det runt Järvafältet. Att promenera i raskt tempo men ändå ta mig tid att stanna upp och njuta av det jag ser och hör i min omgivning gör så gott för själen och alla mina sinnen.
 
Vädret bjöd på mulet, lite snö på marken samt ca +1,5 C samt fruset på sina ställen.
 
Under mina promenader flödar mina tankar fritt och det jag gillar mest med att vara tillbaka i Stockholm är att jag kan promenera när helst jag vill även efter mörkrets inbrott på upplysta gångvägar eller på oupplysta gångvägar eller på fälten utan en massa fordonstrafik. Jag träffar på en och annan som också är ute och går av samma skäl som jag.
 
När vi bodde i Huay Yang, Thailand, var det bara på dagtid som det var lämpligt att promenera och då höll jag mest till på den fantastiskt långsträckta stranden eller i det vackra Naturreservatet i närheten av vårt boende.
 
Att promenera på kvällen i vår lilla by, och det blev kolsvart redan vid kl. 19 tiden, var inte så lämpligt då det inte fanns några trottoarer att gå på utan man var i så fall hänvisad till vägarna som var dåligt upplysta.
 
Risken att trampa på någon kvällvaken jagande orm eller annat kryp alternativt bli påkörd av en bil eller motorcykel var ganska överhängande risk, framför allt då många inte drog sig för att köra alkoholpåverkade för det ansågs inte vara särskilt utmärkande eller konstigt fast det inte var tillåtet enligt lag. 
 
Då jag gillar att röra på mig mycket och ofta känns det mer befriande för mig att gå när jag vill utan att behöva anpassa mig efter mörker eller dagsljus. 
 
Jag älskade vårt liv i Huay Yang och Thailand i övrigt på många olika sätt och jag har lätt för att anpassa mig efter vad som gällde där och vad som nu gäller här i Stockholm. 
 
Jag plockar ut russinen ur kakan helt enkelt och mitt sätt att leva är ganska okomplicerat då jag nöjer mig med det enklaste och behöver inte så mycket annat än ett friskt liv och harmoniskt liv för att bli lycklig. Därför är jag mån att träna och hålla mig i form samt äta och dricka hälsosamt då det inte finns några genvägar.
 
Dagens promenad miljö i skymning samt mörker
 
Dramatisk spegling i vattnet...
 
 
Lite snö eller fruset gräs på fälten...
 
Valet är fritt, antingen använda trappstegen eller bara gå rakt in genom öppningen på fältet mot Granholmstoppen.
 
Stort TACK till mig själv samt min omgivning för en återigen härlig promenad och till dig min bloggläsare önskar jag en fin måndagskväll samt en ny fräsch vecka och i morgon är det Trettondagsafton.
 
 

Kommentera här: