2021-03-05 Min styrka är min stolthet...

Idag kändes det som ett extra bra styrketräningspass på SATS i Kista Galleria och jag har ändrat lite i min träning för att bli starkare.
 
Det finns hur mycket träningstips som helst men det gäller att hitta den styrketräning som passar mig bäst för att komma framåt i träningen när det gäller styrka och inte bara en träning för att underhålla befintliga muskler.
 
Marklyft tex är en suveränt bra träning för hela kroppen, om man gör rätt förstås, men den rätta tekniken har jag lärt  mig att hantera. Så efter rodd på 1 km under 5 minuter som uppvärmning var det bara att sätta igång.
 
Mitt mål är att lyfta minst 60 kg som jag fixar idag men hittills har jag bara klarat 4 lyft (repetitioner) och backat i vikt och kört på med fler repetitioner som 8-9 på 50 kg istället på 3 set för att få in tekniken ordentligt. Det går hur bra som helst så nu var det dags att öka på till 60 kg igen.
 
Dagens pass blev 5 repetitioner i en följd på 1 set och totalt 5 repetitioner x 5 set med vila i ca 3 minuter emellan per set och det blev därmed totalt 25 lyft. Härligt!
 
Det kändes hur bra som helst då jag inte behövde köra så många repetitioner på en gång utan färre men fler set så det här upplägget passar mig bra. Nu kan jag öka på sakta men säkert vartefter och första målet är 70 kg.
 
Härefter blev det ytterligare träning med axelpress, biceps, triceps, ben där jag vid varje specifik övning lade på mer vikt än tidigare. Magen fick också en rejäl dust och efter drygt 2 timmars träning var jag nöjd.
 
Så underbart att kroppen svarar så fint på träningen så det ger ju extra pepp till nästa gång så jag är så nöjd!
 
 
SATS i Kista Galleria
 
Receptionen där det alltid är välkomnande trevlig personal 

Kommentera här: