2022-08-06 Wow vilken uppslutning i Stockholm Prideparad!

Idag var det återigen dags för Stockholm Prideparad som inte blivit av på ett par år nu pga coronapandemin och paraden och pridefestivalen var uppenbarligen efterlängtad med tanke på alla dessa ca 50 000 som deltog i paraden och de 100 tusentals människor som var åskådare.  
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholm_Pride
 
Prideparaden rörde sig from Norr Mälarstrand - Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen och går sedan i mål vid Prideparken på Östermalms IP. En sträcka på ca 4,5 km och den beräknas ta ca 2 timmar att gå.
 
Rulle, Maria och jag åkte in till Norr Mälarstrand för att titta på paraden och sedan följde vi med till Sveavägen innan vi åkte hem igen. Verkligen häftigt att se paraden igen och hela denna glada och uppsluppna folkfest som den medför!
 
Babsan på sin röda vespa
De här gänget från Bolivia var nog de färgstarkaste i Paraden och hade en häftig dans
När vi kom hem och tittade ut genom fönstren såg vi en vacker regnbåge på himlavalvet och den passade ju fint in för dagen färgmässigt!
En vacker regnbåge pryder himlavalvet
 
Stort TACK till mina älskade Rulle och Maria för en rolig upplevelse att få följa Prideparaden åtminstone en bit på vägen till slutmålet vid Östermalms IP och till dig min bloggläsare önskar jag en skojig lördag!
 
 
 
 

Kommentarer:

1 sandra ledin:

Va kul det såg ut. Själv så missade jag det då jkg är i nyköping hela helgen.

Nej så passande med en regnbåge dagen till ära.

Ha en jätte fin kväll!!!

Svar: Tack så mycket Sandra och ha det så trevligt i Nyköping!🥰
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: