2022-11-23 Plusgrader= snöslask och dessutom grått och mulet även i mitt huvud......

Den vita fina snön som föll i helgen i mängd och ställde till det för de som inte trodde det skulle bli vinter i Sverige redan i mitten eller slutet på november, fast man varnat i väderprognosen att så skulle bli. Sommardäck på bilarna i samband med snö och halka är ingen hit för vi såg från våra fönster på 35:an att bussar, bilar slirade hit och dit på Norgegatan i backen upp till Husby. 
 
Plötsligt var det kö till däcksbytarservicefirmorna fast man borde ha bättre koll på vilken prognos som är på gång och i Sverige är det faktiskt vinter och mer eller mindre snö varje år. Det kan ju komma lite hipp som happ, framförallt i de delar av Sverige där snöoväder kan dröja. Varför är det så många som väntar till sista sekunden och gärna när snön redan ligger där?
 
Alla i min Fina Familj, vi också, hade bytt sina sommardäck till vinterdäck på bilarna och det var jag tacksam för när de kom till oss i lördags eftermiddag när det snöade som mest.
 
Saltbilar och plogbilar for hit och dit för att rädda de som fastnat i backen till Husby och efter en stund hade de räddat upp situationen för de som satt fast. Kaos och oreda, dvs rena rama skådespelet såg vi från våra fönster både med och utan tubkikaren!
 
Det som också är märkligt att man ens ger sig ut i ett snöoväder utan däck som är anpassade fast man varnade för det också. Ja, ja, det är likadant varje år och när ska en del lära sig kan jag undra. 
 
Nåväl, nog om detta och apropå grått och mulet känns det likadant i mitt huvud då jag sedan i söndags sen kväll åkte på en förkylningsvirus med näsdropp och täppa men inte värre än så. All träning och promenader har jag ställt in då kroppen sagt till att det låter jag bli. Jag lyssnar för då blir jag frisk snabbare.
 
Lite segt bara men det är ju som det är och det bästa med förkylningsvirusar är att de härjar och ställer till det ett tag men går sedan över i de flesta fall.  
 
Min älskade Rulle ville pigga upp mig och köpte en skvallertidning, Hänt i veckan, som en krya på mig present, och nu kan jag gotta mig i kändisarnas lycka och olycka samt diverse umbäranden.
 
Skönt att inte vara kändis och påpassad hela tiden vad jag gör eller inte gör i mitt liv. Det kanske är spännande i början på kändisskapet men inte i längden.
 
Det jag vill berätta om mitt och vårt gemensamma liv gör jag gärna via min blogg eller FB eller Instagram😀Min blogg är ju min dagbok egentligen och det är alltid kul att gå tillbaka och titta vad som hände här eller där med bilder och text under åren. Du som bloggläsare får ju därmed ta del av det du vill ta del av och det bjuder jag på.
 
Hanstavägen och tunnelbanan till vänster är på väg till slutstationen Akalla
Bostäder och kontor samt skolor österut
En del braskande sensationella rubriker väcker nyfikenhet för att vi ska köpa tidningen för när man väl läser det som rubrikerna handlar om är det feltolkat eller överdrivet och mycket trams egentligen med få undantag..
 
På den tiden jag gick till frissan var det skoj att fördriva tiden med att läsa alla dessa skvallertidningar. Min älskade Rulle tyckte jag behövde få lite distans från min dimma i huvudet och bara få en skojig stund från en hel annan värld. Det var kärleksfullt tänkt av honom och det är jag tacksam för.
 
Stort TACK för att min förkylningsvirus inte är värre än så här och snart är jag frisk igen och ilar till SATS för ett styrke- konditionspass samt går ut på mina långisar igen.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en trevlig onsdag!
 

Kommentera här: