2022-10-17 Måndagslångisen på 12,91 km och många tankar snurrar runt...

Måndagar rivstartar alltid med tuff träning på SATS och så även eftermiddagens långis för dagen i Igelbäckens Naturreservat som bjuder på skog, fält och ängar och höstens vackra färger.
 
Under mina långisar är det ofta många tankar som snurrar runt och det är skönt att de flödar på och blir lite hjärntömning med ut med negativa funderingar och in med det positiva istället.
 
Idag har Sverige fått en ny stadsminister, Ulf Kristersson, samt en ny regering som ska ta vid efter den gamla. Jag önskar dem alla lycka till och är övertygad om att de kommer att göra sitt bästa för att tillfredsställa den majoritet av den svenska befolkningen som i demokratisk anda röstat fram dem. Det är en tuff, ansvarsfull och tyngdfylld uppgift och det gäller att så mycket som det bara är möjligt att uppfylla alla de vallöften som lämnats.
 
Som brukligt knölas det efter varje val och suckas och pustas att "hur kunde det bli ett sådant här valresultat och nu kommer det att gå åt skogen" skrockar olyckskorparna. Det är ju så det ska vara i en demokrati att det som majoriteten röstar fram blir det och ingen har tvingats under hot av något slag att rösta som de gjort utan det har de gjort av egen fri vilja.
 
Vi i Sverige har en fungerande demokrati och en yttrandefrihet som vi ska vara tacksamma för och verkligen ta vara på. Om man nu är missnöjd med vad det än vara är finns det en möjlighet att göra något åt det om man vill och kan. Det står var och en fritt att kämpa på och göra sin stämma hörd men det är säkert enklare att skylla ifrån sig på de där som "ställt till det" och gjort så att resultatet blev som det blev. 
 
Nu strävar vi framåt och ser hur det flyter på i vårt avlånga vackra land och det finns hur mycket som helst att göra för att fortsätta att jobba för att få Sverige till ett land som det fortfarande ska kännas tryggt att leva i på alla plan även om det är tufft just nu. Det är mycket som påverkar vår stabilitet inte minst från omvärlden med klimathot som påverkar hela vårt jordklot och det fruktansvärda pågående kriget i Ukraina som på grund av Rysslands Putin kan sluta i förskräckelse för oss alla. 
 
Som jag skrivit tidigare känns det oerhört skönt för mig att krypa in i min varma sköna bubbla och stänga igen alla mina sinnen och förlita mig på vår regering, kloka förnuftiga världsledare och människor att de tar över och ser till att det som inte får hända inte gör det. 
 
Jag gillar i allmänhet inte klotter men det här klottret på en papperskorg med det röda stora hjärtat gillar jag skarpt!
 
Längs med Igelbäcken
Igelbäckens Naturreservat
Här ett knöligt passage och bra för balansträningen...
Dagen runda...
 
Stort TACK för en frisk skön promenad i vår sagolikt vackra natur som gör mina sinnen så gott och till dig min bloggläsare önskar jag en fin måndagskväll samt en ny fräsch vecka! 
 
 
 
 
 
    

Kommentarer:

1 Phiah :

Hej vännen, fint skriver du om allas våra funderingar/bekymring. Tycker om dig, vet du 💜

Svar: Tack så mycket fina goa Phia för det och du vet att jag tycker om dig också! Stor varm kram till dig från mig!❤
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: