2024-06-27 Skön långis med nya vandringsskorna Crispi, 26,26 km....

Oj idag var det varmt som attan, +28-29C så det blev en svettig långis i vår vackra närmiljö som Hansta Naturreservat, Järvafältets Naturreservat och Norra Järvafältets Naturreservat med Översjön.
 
Det blev en jungfrupromenad med nya sköna vandringsskorna Crispi och trots att de var nya vågade jag testa dem på dagens runda på 26,26 km. Jag äntligen fått expertråd av Maria på Naturkompaniet på Hantverkargatan på vandrarskor som passar mina behov av långa och kortare vandringar i olika miljöer, både tufft och lätt och jag köpte dem i måndags. 
 
https://www.naturkompaniet.se/crispi-vandringsskor-unisex-away-mid-nubuk-gtx-black-ex0003264/?sku=8013180260357
 
Jag gillade mina Hanwag Banks i början men härom veckan när jag gick i skogen i vått gräs upptäckte jag att de läckte in vatten tros Gore-Tex membranet som ska vara vattentätt. Jag har bara haft dem under vår och höst i 2 säsonger och bkev förvånad då jag trodde de skulle vara av bättre kvalitet. Jag gjorde en reklamation och tog dem till Naturkompaniet, De skickade dem till Hanwag men de gav besked att det inte var ett garantiärende då problemet berodde på förslitning. Även den kraftiga sulan var påverkat av slitage. Detta svar accepterade jag inte på så dyra skor (2.399 kr) och Harald på Naturkompaniets avdelning för garantiärende och reklamation förstod min reaktion och beslöt att ge mig en bra deal då de ville behålla mig som kund.  
 
Jag fick, om jag nu ville, köpa ett par nya vandrarskor hos dem och då behövde jag bara betala 50 % på priset. Mycket generöst då det inte får ut något av detta från Hanwag.
 
Duktiga Maria lyssnade på mina behov av vettiga tåliga vandarskor med något högre skaft än mina gamla Hanwag Banks Low för att inte få in skräp från skog och mark så lätt i skorna samt väl tilltaget utrymme ovan mina tår. Hon föreslog märket Crispi GTX och ett par storlekar större än vad jag har normalt och dessa skor blev en lyckträff! Så sköna och det känns knappt något alls i fötterna fast jag idag gått dryga 26 km. Bara lite allmänt trött i benen och svettig. 
 
Det är också viktigt enligt Maria att man har rätt strumpor i skorna så hon föreslog strumpor med en ullblandning som ligger som et skyddande lager rund foten och fötterna blir inte svettblöta som de kan bli av vanliga syntetstrumpor. 
 
Ullstrumpor i sommarvärmen tänkte jag först är det så vettigt men hon hade ju rätt så det blev dess bättre ett inköp av Smartwool och de var bara lätt fuktiga efter min långis.
 
Alltid lär man sig något! Stort TACK till Maria och den generösa dealen från Naturkompaniet och det lönar sig därmed att gå till en seriös affär med kunnig personal.
 
Stort TACK för en härlig långis och till dig min bloogläsare önskar jag en trevlig torsdagskväll!
Johannesört
Översjön
Vattenpåfyllning vid pumpen
Pilfinkar i jätteflock 
Mina nya sköna Crispi...
...och Smartwool