2016-04-30 (lördag) Dag 27, Mot Huay Yang och hemma i Huay Yang...Dagsetapp 31 mil

Efter en lätt SevenElevenfrukost på resortens uteplats bar det hemåt till Huay Yang. Vi valde att åka till baka en bit söder om Ranong och ta in på väg 4006 över bergen och som mynnar ut i motorvägen några mil söder om Chumphon. Vägen är mycket fin och vi slapp på sätt alla vägarbeten som är på gång vid väg 4 mellan Ranong och Chumphon så den lilla omvägen är det värt.
 
Vi åt lunch på ett Foodcenter vid en PTT mack och sedan bar det hemåt, Det är många vägarbeten på gång på motorvägen (väg 4) och det behövs verkligen då väglaget är miserabelt på sina ställen på framför allt vägbanan norr ut. Det ska bli härligt att susa fram där när vägarbetet väl är klart.  
 
Vid kl. 14.30 var vi i Huay Yang och stannade först vid marknaden för att fylla på med grönsaker, ägg etc.Det var roligt att träffa våra tanter igen och de nickade och log och såg så glada ut. Vi stannade även till vid Pop Shop för att fylla på med färskvaror och det var lika kul upplevelse det.
 
När vi åkte igenom byn vinkade thailändarna glatt åt oss och vi stannade vid Restaurang Raplom för att beställa hämtmat. Gai Hå Cheez  & Mai farang tåd. Härligt att vara hemma igen och vi har varit borta från byn nästan en hel månad, det är lång tid det!
 
När vi svängde in på vårt område Lotus 1 hörde vi på långt håll hur det slamrade i samband med ombyggnaden av vår altan och tak och de har kommit mycket långt med det, mycket längre än vi förväntat oss. Taket är på plats och pelarna håller på att breddas, altanräcket flyttat etc etc.
 
Bilder kommer efter hand för den som är intresserad...  
 
Välkommen hem och tack min älskade Rulle för en mycket välplanerad och trevlig långtur där vi i princip följt färdplanen helt och hållet. Vi har kört 481 sköna mil totalt! 
 
Om du är intresserad kan du följa Rulles tidigare uppritade preliminära färdväg i Malaysia, via nedan länk, och blått står för nedresan och rött för uppresan igen. 
 
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zFdXgfpi9iCs.kUGn6XjhYzBw
 
Färdvägen i Thailand kan du själv följa via Google map om du vill...
 
Nu får vi leva mitt i en byggarbetsplats ett bra tag till men det är ändå skönt att vara hemma... 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Daniel:

Välkomna hem! Vilken fantastisk resa, väntar med spänning på en rejäl bildbomb.

Svar: Tack så mycket Daniel och bloggen bjuder på hur många bilder som helst, dag för dag för dag :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Stort TACK för en fin reseberättelse.
Har kikat på kartan, ni var ju långt söderut.
Kram Titti i vårsoliga Norrland.

Svar: Tack själv Titti som läst min reseberättelse och ha det så mysigt i vårsolens glans! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Gertrude Weinehall:

Förstår att det är skönt att komma hem igen,och att Ni blev välkomnade av thaiarna förstår jag. Dom liksom vi uppskattar när man är vänlig och visar medmänsklighet och det gör Ni verkligen.

Svar: Tack så mycket Gertrude för din fina kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Pia:

Skönt att ni är åter i hemmets "lugna" vrå......
Kommer att läsa din berättelse bakifrån o fram för det tar en evig tid annars när man vill kommentera. Då får man börja scrolla igen från början varje gång.
Men det är lika roligt att läsa från dag 27 till dag 1!!!

Svar: Tack så mycket för det snälla goa Pia! Du får läsa den i precis vilken ordning du vill, enjoy! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Elisabeth wigmark:

Det är så roligt att få följa er på era äventyr.Att nästan känna att man är i Huay Yang fast man sitter i ett kallt Sverige är toppen.
Fast just nu är det underbart uppåt 20 grader o det börjar grönska,är just nu på Öland havet ligger som en spegel o Gullvivorna blommar för fullt.
Ha det så gott i vårt paradis,jag tror vi tar en tur i sommar, o stort tack för alla bra tips du levererar.

Svar: Tack så mycket Elisabeth för din kommentar och roligt att veta att du uppskattar min blogg. Härligt med vårvärme och så vackert med svenska vårblommor, det "missar" jag här i Thailand och få "bara" se det på kort :-D Må så gott i våryran!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Linda:

Nu har Adam somnat så nu ska jag mata mammablogg ;) duktigt skrivet och allt jobb med uppladdning osv. Nu får du chilla lite i poolen och dra en drink och njuta av Thailand pokäe

Svar: Tack så mycket mitt hjärta för det och och jag saknar er massor! Pok äe
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: