2018-10-02 Dagens härliga cykelträning till/från Ban Krud, 80,25 km....

Väderprognosen utlovade 80 % regnrisk idag men det har vi lärt oss att det inte behöver stämma precis där vi cyklar då regnväder sker lokalt och sällan över stora områden på en gång.
 
När vi vaknade på morgonkvisten var himlen jämngrå men precis innan vi skulle ge oss av hade det lättat och himlen var betydligt ljusare. Det bådade ju gott åtminstone så långt vi kunde se men vädret ändrar sig snabbt och till för förtjusning kom solen fram emellanåt och himlen var mest blå utan hotande regnmoln.
 
Vi trampade på och hoppades på att det här perfekta cykelträningsvädret skulle hålla i sig och med facit i hand gjorde vädret det😀. 
 
Här sitter vi på 7 Eleven i Ban Krud och myser en stund innan det är dags att bege sig hemåt igen...
 
Vi är omgivna av vacker miljö på vår cykelträning och knallgröna risfält, palmer och bergen i bakgrunden hör Thailand till...
 
Grönt är skönt...
 
På väg hem såg vi den här lilla färgade fläcken på himlen men bara just där, ett vackert spektra av färger som säkert beror på extra fukt som solbelystes just där...
 
När vi lämnat Thap Sakae och cyklade hemåt via Phet Kasem Road i ganska hård motvind, ett klart tecken på att nordostmonsunen är på väg, var det alldeles kolsvarta moln över Burmabergen och tecken som tydde på ett rejält regnområde.
 
De mörkgrå molnen drog sig sakta ut mot öst, d.v.s. mot oss, och vi hoppades innerligt att vi skulle hinna hem innan det eventuella regnet nådde oss. Vi hade ju bara ca 1 mil kvar hem våra ben jobbade febrilt för att hålla bra fart i motvinden och turligt nog hann vi hem och klarade oss från blöt vägbana den här gången helt.
 
Skönt för Rulle att slippa fixa med smutsiga cykelkedjor 😀. Strax efter hemkomsten mullrade åskan på håll men inget regn föll över Huay Yang och solen sken så vackert i stället.
 
Vilken lycka, och så skönt att veta att nu är det bara att softa resten av dagen, om vi vill, då kroppen har fått en rejäl fysiskt träning och även knoppen mår så bra av det.😊
 
Dagens cykelträningsrutt, 80,25 km Huay Yang - Ban Krud och tillbaka...
 
Stort TACK min älskade Rulle för ett skönt svettigt tufft cykelträningspass och till dig min bloggläsare önskar jag en finfin tisdag!

Kommentarer:

1 Christina:

Ojoj vad ni är duktiga och kämpar på med er träning! Önskar att jag var lika duktig... Har dock varit ute i trädgården i två dagar och jobbat där - det är också träning, även om det kanske inte alltid är lika svettigt.
Massa hälsningar till er båda!

Svar: Tack så mycket Christina för det och trädgårdsarbete är bra för både kropp och själ 😀 Massor med hälsningar till er båda från Rulle och mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Härlig cykelturen verkade, trots tvätt 😊 duktigt o starkt kört av er ❤ pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat! Pok äd ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: