2019-04-27 Lördag med pyssel i hus och hem och vacker solnedgång...

Skönt med lördag och jag hade inga planerade aktiviteter alls men det dröjde inte länge innan det kom en efter en...
 
Nu är det soligt och torrt och vilken utmärkt idé att därmed passa på att tvätta alla gardiner i huset.
 
Efter varje par gardintvätt var det bara att hänga upp dem på plats så fick de både torka där och hänga ut sig. Våra gardiner behöver ingen strykning då de redan har förberedda veck så det är hur enkelt och bekvämt som helst. 
 
Aktivitet nummer 2 var att fylla igen småsprickor på väggarna med vit acrylfogmassa, som kommer efter hand, och sedan snygga till och måla över fläckar eller avskav med vit färg både inomhus och på fasaden.
 
Aktivitet nummer 3 var att göra rent på altanen i skrymslen bakom de små pelarna under altanhyllorna runt om där det trots glas längst ner samlas lite damm och smuts. Även om Ned städar varje fredag och tar bort det mesta dammet som samlas där och på andra ställen i huset ingår inte grovrengöring i hennes basstädning.
 
Jisses vilken dag det blev i hempysslets tecken och både Rulle och jag gillar verkligen att se till vårt hus och hem så skavanker fixas i tid etc. Mycket fixar vi själva men det vi inte kan göra eller inte har lust att göra beställer vi hjälp med av Chaba vår områdesentreprenör. 
 
Hela dagen tog mitt pyssel och under tiden hade Rulle hade fullt upp med att fixa med sin Scottcykel, (cyclocross) som just nu håller på att få ytterligare komplettering med Ultegrakomponenter.
 
Har man inte "jobb" skaffar man sig, även som passionär, men bara det som känns skojigt eller nödvändigt för ett ännu bättre liv med hus, hem, trädgård och prylar.
 
När jobbet är gjort känns det gott att softa och så nöjd och glad samt tacksam jag känner mig att bara få göra det jag vill och känner för utan något som helst tvång.
 
Nu kommer skymningen över vår trädgård...
 
...och strax därefter går solen ner bakom Burmabergen...
 
Underbart är kort, åtminstone när det gäller solnedgången, och jag önskar dig min bloggläsare en fantastisk lördag!
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Birgitta S

Svar:
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Visst är det härligt att städa röja o pyssla. Vissa saker gillar jag inte men för övrigt gillar jag att fixa o ha något för mig. Lite rastlös kanske o andra sidan när jag är klar då slappar jag totalt. Är klockan middags dags då blir det hämtmat efter en dag med arbete. Man skall unna sig o njuta så länge man kan.
Trevlig Lördag/Söndag .
😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och vi är nog lika i det avseendet för jag vill nog alltid ha något att pyssla med innan softandet. Livet blir så gott och njutbart som man själv gör det till😊 Önskar dig en skön söndag samt en stor varm kram till dig från mig❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: