2019-08-15 God morgon Zea Zide Hotel och Prachuap Khiri Khan!

Härligt att vakna till den vackra solglittrande vyn över havet från vår altan på Zea Zide Hotel i Prachuap Khiri Khan.
 
Innan vi checkade ut åt vi en liten men helt okej frulle på hotellet som ingick i priset. Vår vana trogen brukar vi själva komplettera med naturell yoghurt från 7 Eleven om vi vet att det inte finns att tillgå på frukostbordet.
 
Vy från vår balkong...
 
 
 
 
 
 
Vill man ha rum med vy över havet finns det bara 4 stycken rum på framsidan av hotellet, alla rum  har balkong men det finns ingen fri sikt därifrån så vitt vi förstod då de täckt för med en vägg. Om det är temporärt eller så vet jag inte men det kan vara bra att tänka på om man vill boka rum på hotellet.
 
Mycket fräscha och fina rum och hotellet öppnade för bara några månader sedan och är i övrigt mycket smakfullt inrett. 
 
Innan vi lämnade Prachuap Khiri Khan var det 2 respektive poliskontroller som ville se våra körkort för att få framföra motorcykel. Vi har båda Thaikörkort för MC och det känns extra bra vid sådana här tillfällen annars blir det dryga böter. 
 
Nu är vi hemma i vårt eget vackra hem igen och kul att byta miljö bara för en natt eller så men alltid hemma bäst!
 
Nu får vi se vad resten av dagen har att bjuda på och jag önskar dig min bloggläsare en finfin torsdag!

Kommentarer:

1 Tiina:

Underbara bilder från PKK! Fint hotell! Jag har en liten fråga: läste i dina tidigare inlägg om körkort att man ska antingen ha thailändskt motorcykelkörkort eller internationellt körkort när man kör moppe i Thailand. Det behövs alltså för moppe och saleng också? Och det räcker med ett internationellt, helt säkert? Har de som hyr ut cyklar o moppar/motorcyklar HJÄLMAR också att hyra i byn? Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din respons på mitt inlägg😍 För att enligt thailändsk lag få framföra MC, här finns inga mopeder, måste man ha giltigt körkort för MC körning. Antingen Internationellt med rätt behörighet eller Thaikörkort. Det gäller även Saleng (sidovagn kopplad till MC). Hjälmar av billig kvalitet lånas ut alternativt hyrs ut av uthyraren. Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: