2019-03-24 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut och 6 ljuvligt söta valpar...

Idag med början ca kl 09.30 var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue på tempelområdet Wat Samut och veterinärerna Pailin och hans dotter Ploy stod för operationen som vanligt.
 
Dagens kastreringsresultat blev 3 hundar och 10 katter till en total kostnad på 8 180 baht.
 
Då ingår veterinärkostnaden inklusive medikamenter, sprutor mot diverse parasiter samt rabies.
 
Efter kastreringen passar vi på att rengöra öron, ta bort ev fästingar samt tandsten och klippa vovvarnas klor, ev raka väl pälsiga vovvar och när de vaknar har de fått en omvårdnad på köpet.
 
Idag var det mycket fokus på 6 stycken ljuvligt söta valpar på 6 veckor som alla glädjande nog fick nya hem av 3 thailändska familjer. Tiken med valparna har hittills bott hos Göran och Mia som tagit hand om dem men tiken ville inte dia dem mer så det var dags för valparna att få ett nytt hem.
 
Hade vi via Dogrescuen varit lite snabbare med att ta tiken i tid för kastrering hade det inte blivit några valpar men nu blev det som det blev. Framför allt tikvalparna kommer framöver att kastreras tidigast när de är 4 månader.  
 
Mina bilder från dagens projekt blev därmed mest på de söta valparna då det var svårt att låta bli😍 
 
Som vanligt fanns det prylar, väskor, T-shirt etc till försäljning samt även organisk kokosolja mm som Num Whan själv tillverkat och organiska ägg från hennes frigående höns.
 
All förtjänst går oavkortat till hundarna och katterna i Huay Yang.
 
Trots att högsäsongen börjar nå sitt slut, var det återigen många faranger som kom på besök för att handla prylar, hjälpa till med något när det gäller hundarna och katterna eller få information om verksamheten. Det är lika härligt varje gång att så många faranger är intresserade av verksamheten och tycker att den gör så gott för Huay Yang.
 
Återigen har Huay Yang Dog & Cat Rescue tillsammans med thailändarna i byn sett till att de hundar (3 st) och katter (10 st) som idag har kastrerats inte kan avla fler valpar och kattungar. Om detta projekt inte skulle finnas kan man snabbt räkna ut vilket ökning av hund- och kattbeståndet som skulle ske bara genom dessa katter och hundar.
 
Valpbus på gång...
 
 
Den här lilla flickans familj har tagit över 2 av valparna...
 
Fyra av de sex valparna...
 
...och dessa två småttingar ska också få en ny familj....
 
Jisses vilka sötnosar....
 
En liten grisekno ska kastreras med kostnaden för det står ägaren själv för...
 
Den här familjens hund ska också kastreras...
 
Valpen är märkt med ett gult snöre då den ska få en ny familj...
 
Lite tröttsamt med mycket folk och stök samt uppmärksamhet... 
 
En väl mycket pälsad vovve får bli en temporär nakenhund med sin mattes tillåtelse...
 
Skönt med eget krypin för den här lilla söta tiken....
 
...som tillsammans med den sovande brorsan också fått ett nytt hem... 
 
Alla 6 valparna kommer nu med all säkerhet få det hur bra som helst i sina nya respektive familjer...
 
Dagens ekonomiska resultat...
 
Stort TACK för att jag återigen fick vara med och delta i detta fantastiska projekt samt stort TACK till alla som på ett eller annat sätt hjälpte till idag både med hundarna och katterna eller som lämnade någon form av ekonomiskt bidrag.
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller ge ett mindre eller större ekonomiskt bidrag är all hjälp välkommen. Ditt bidrag gör en positiv skillnad.
  

 
Här kan du läsa om verksamheten:
 
"Huay Yang Dog & Cat Rescue
Vi är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av oss som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. Vi är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Vill du köpa ett certifikat eller öronmärka din donation för en specifik hund eller katt, skriv då några rader till oss på thailandgoran@gmail.com.

Vi tar också tacksamt emot donationer av hundmat, ris ,begagnade handdukar och lakan.

Tillsammans gör vi Huay Yang till en fantastisk plats för såväl två som fyrbenta.💕"

https://www.facebook.com/Huay-Yang-Dog-Cat-Rescue-202034553168184/

 

Kommentarer:

1 Tiina:

Vilka hjärtekrossare allihopa, valparna.. Förstår dig så väl, att du ville fota dom! Dom är ju bara såååå söööta! Skönt att Berta är frisk igen också! Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och visst är de ljuvliga de små och så även gamla goa fina Berta😍 Stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Detta projekt är toppen o det bra sprider sig i samhället. Mindre hundar o katter o de som finns blir bättre skötta. Bra för alla men särskilt för vovvarna o katterna. Må så gott kram.

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och jag kan bara hålla med dig för precis så är det. Må så gott och stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: