2019-11-11 Tips på medikamenter när det är förkylt...

Igår satt jag hela dagen lång i en av våra fåtöljer på vår fina innätade altan och snorade, snörvlade, hostade, nös och hade mig, precis som det brukar vara när förkylningsviruset verkligen fått grepp, men i övrigt mådde jag bra.
 
För att hjälpa förkylningen att snabbare gå över eller i bästa fall hindra den helt även när det känns som om den är på gång, som ibland lyckas och ibland inte, finns det hjälp av medikamenter som t ex Decolgen och Solmax.
 
För min del är min bästa medicin Decolgen som innehåller lite avsvällande medel samt paracetamol och en gnutta av något ämne som gör så man blir lite slö och sömnig. Det är bra för mig för då sitter eller ligger jag och bara softar och får inte för mig att springa runt och göra det ena och det andra då jag normalt har mycket energi. 
 
För att hjälpa segt slem att komma upp genom näsan eller via hostning är medikamentet Solmax det bästa för mig då den innehåller ämnet Mucolytic som löser segt slem.
 
Dessa medikamenter finns att köpa i Huay Yang på bl.a Pop Shop, Si Shop och byns apotek, förslagsvis det apotek som ligger bredvid 7 Eleven.
 
Det bästa för min kropp i sådana här tillfällen är att bara vila och ta det lugnt vare sig jag gillar det eller ej och det tillsammans med dessa medikamenter har gjort susen.
 
Sedan i lördags har jag intagit dessa medel och idag känns det mycket, mycket bättre och jag har i princip slutat att snora och så även fått bort hostan nästan helt. 
 
Så idag blev det långis på stranden och på cykelvägen i Wanakorn Nationalpark, för att få frisk luft i näsa och lungor, se nästa blogginlägg, om du vill förstås.
 
I asken om 100 tabletter ligger de förpackade i ett paket om fyra tabletter och Solmax innehåller 10 kapslar.
 
 
Härligt att få lite hjälp när det är förkylt! 

Kommentera här: