2019-11-12 De ca 52 fiskehamnshusen....

Sedan 2017 har kommunen låtit bygga ca 52 småhus av de enklare slagen med 1 rum och kök samt badrum och toalett precis vid fiskebåtshamnen där byns fiskare och andra thailändare kan hyra sin bostad.
 
Bygget har varit i full gång sedan 2017, se mitt blogginlägg:
https://annikathailand.blogg.se/2017/december/2017-12-13-vad-ar-det-har-for-sma-hus-med-blatt-tak-da-2.html och nu har många thailändare flyttat in och en del är på gång och fixar till sina hus.
 
Det här flitiga paret rensar tomma kägelsnäckor som de använder för att fånga bläckfiskar med och om de inte rengörs mellan fiskeriet vill inte bläckfisken komma dit... 
 
 
De båda ville gärna vara med på bild och trivs mycket bra i sitt hus. De har för tillfället fullt upp med att rengöra sina kägelsnäckor som är tomma och därmed ofarliga men de kanske fyller dem med något slags bete för att locka bläckfiskarna. Paret kunde ingen engelska alls så det blev bara samtal på min lilla thai så jag fick dra mina egna slutsatser därom.
 
 
 
 
Fint läge precis vid fiskehamnen
 
Det finns några få större hus så de flesta är mindre med 1 rum och kök samt badrum och toalett.
 
En del har mur om sina hus andra inte....
 
Detta är ett alternativt boende genom kommunen för de som inte har råd att bygga sitt eget hus. 
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Verkar vara bra ordnat / Elisabet

Svar: Ja Elisabet det tycker jag också 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Mary:

Snäckorna fungerar som sänken för fiskenäten. Fiskenät har sänken för att sänkas i nederkanten och flöten för att flyta i överkanten. Helt enkelt en tyngd för att hålla nätet sträckt. 😄

Svar: Tack Mary för det och det låter logiskt och lite svårt för dem att förklara på thai för mig😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: