2019-11-28 Restaurant Nöng, café och Nöngs Taxiservice...

Det är många affärsidkare och restaurangägare samt transportföretag som är i behov av kunder i Huay Yang och då framför allt faranger under högsäsongen för att klara sig ekonomiskt.
 
På grund av olika skäl är det färre turister som kommer till Thailand och i lilla Huay Yang slår det hårt mot bybefolkningen som driver olika typer av affärsverksamhet. De vet om flera orsaker till varför men det hjälper dem inte och det känns ledsamt att konstatera hur hårt det kan slå för varje enskild rörelse.
 
Nong Dolruedee Srisungwron berättar att på alla dessa 14 år som hon drivit sitt transportföretag och senare även restaurang och café och nu även den nystartade Thai Boxträningen, har det aldrig varit så illa som i år och de alla väntar på den större strömmen av faranger som kanske kommer i december eller i början på nästa år.  
 
Hon försöker hitta på andra försörjningsmedel också som tex handel via Internet etc men det är ett tufft liv för att få det att gå ihop och det gäller många i samma situation som henne som inte har någon som backar upp dem ekonomiskt.
 
Nong är glad att få lite uppmärksamhet och här finns hon med sin verksamhet på Mellanvägen.
 
I den lilla blå boden kan hon fixa bl.a våfflor med glass eller andra typer av bakverk...
 
En både glad och ledsen Nong...
 
Här inne har hon sinna lilla restaurang och Nong är duktig på att laga god thaimat till modesta priser...
 
Enligt Nong är det där med att det ska vara billigt att både äta och dricka mycket viktigt för farangerna och det stämmer säkert....  
 
 
 
Nong ...
 
Hos Nong kan man hyra denna TukTuk för 250 baht om dagen och vill man inte köra själv och är ett större sällskap på t ex 8 personer kan man beställa körning med chaufför och det kostar tur och retur 200 baht.
 
Hon hyr även ut salenger och motorcyklar för 200-250 baht per dag beroende på storlek/kapacitet. 
 
Nong har 3 minibussar varav en VIP som är lite lyxigare...
 
Jag önskar Nong lycka till med sin verksamhet och det vi faranger kan göra för att hjälpa så många som möjligt i byn är att äta lite här och där samt använda deras tjänster mer flexibelt.
 
Det ekonomiska- och övriga läget både här i Thailand och i övriga världen drabbar oss alla mer eller mindre eller på ett eller annat sätt, men självklart främst de som redan har det tufft.
 
Så de som har det bättre ställt på det ena eller andra sättet, då pratar jag inte bara om ekonomi, utan även om trygghet, god hälsa etc, bör vara ödmjukt tacksamma för det. 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej! Har några frågor :) vi ska till huay yang första gången i februari! Hur långt på förhand bör man boka en saleng? Om man inte vill hyra saleng, finns det taxi/tuktuk? Som t.ex när man på kvällarna ska ut och äta. vi ska bo på Dolphin beach, finns det några restauranger där i närheten? Och en sista fråga: vad för slags körkort behöver man till att hyra tuktuk som du hade på bilden?:)

Svar: Hej anonym, alltid bäst att boka i tid så februari är högsäsong här i byn. Taxi finns både bil och MC taxi. Inga allmänna Tuk Tuk finns i byn. Att framföra den samt övriga MC även saleng krävs MC körkort, internationellt med behörighet för MC enligt lag. Vid Dolphin Beach finns 4 restauranger med nära gångavstånd. Välkomna till härliga Huay Yang 😎
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Ja du skrev ju om minskad turism för nått tag sen och vi bekräftade med våra erfarenheter från Phuket. De thailändska i Phuket sa att de va trettio procent mindre men att de inte visste varför. Varför tror de thailändska hos dig att de har minskat?

Svar: Tack anonym för din kommentar och en del av vår bybefolkning vet att svenska kronan är svag och att deras regering gör det svårare för de som stannar längre perioder i landet bara det senaste året. Det pratar mycket med andra faranger i byn och får även info den vägen. Flera fd Thailandsbesökare väljer närmare resmål i Europa istället. Trist utveckling för i ett för övrigt fantastiska land.😪❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tiina:

Tråkigt att höra om minskat antal turister i byn... Nu känns det extra bra att komma dit snart och "dra sitt strå till stacken"! Tack för att du berättar om olika näringsidkare i byn! Har en fråga, hade lite svårt att förstå allt i Nöngs meny...finns det något för en vegetarian där? kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och bra att du tänker så. På Nöngs restaurang kan du beställa rätter utan kött i. Hon pratar bra engelska och det är bara att förklara att du är vegetarian. Det gäller även andra restauranger i byn. Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Ina:

Återigen ett Stort tack till dina uppdateringar från byn...längtar extra mycket nu dom resterande 37 dagarna det är kvar tills vi ska ”äta” oss runt i denna härliga by! Ha en fortsatt fin fredagskväll. Kramar från Väddö som har fått lite snö och håller 0:an!

Svar: Stort tack själv Ina för din kommentar och respons och jag förstår att du längtar hit till härliga Huay Yang 😁 Stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: