2020-03-10 Vår härliga Food Court i Kista Galleria med stort matutbud...

...från allehanda länder och det är bara att välja efter tycke och smak. Vi tycker det är mycket bra att de finns i vår närhet när vi inte har lust eller tillräckligt med tid att laga mat om det börjar bli för sent att ställa oss vid spisen.
 
Vi är mycket bortskämda när det gäller att inte behöva laga mat hemma i samband med utbudet av hämtmat efter våra nästan 9 år i Huay Yang, Thailand. Där ringde vi vår favoritrestaurang för dagen och beställde mat som vi sedan hämtade.
 
Det var både billigt och gott samt mycket bekvämt men det bekväma livet, åtminstone när det gäller att fixa bra och näringsrik mat själva, är nu över. Nu blir det bara i nödfall eller när vi känner för det som vi tar hem färdiglagad mat.
 
Det är roligt att laga mat och den blir då precis som vi vill ha den, åtminstone för det mesta, och vi äter mest vegetarisk mat med inslag av kyckling och fisk någon gång emellanåt.
 
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i den typiskt svenska husmanskosten som jag anser är tung och stabbig samt tråkig och innehåller för mycket kött av olika slag. 
 
Så tack vare våra invandrare samt influenser från andra länder har vi ett enormt utbud att välja på som passar de flesta smaker. 
 
https://www.kistagalleria.se/restauranger/
 
 
Kista Foodcourt
 
 
 
Del av Kista Galleria
 
Del av Kista Galleria
 
Stort TACK till alla invandrare som öppnat sina olika restauranger, hak, pizzerior, snabbkök, Food Courts etc etc.  så vi fått lite andra influenser från övriga världen när det gäller matutbudet både på restauranger och i det egna hemmet och inte bara den för mig trista husmanskosten.
 
Vi har mycket mer än så att tacka våra arbetsamma invandrare för här i Sverige som vi har en tendens att glömma bort.💗
 

Kommentarer:

1 Birgitta S :

Instämmer så tacksam att bo i ett land /stad där det finns ett så varierat utbud på mat. Hela världen !
Trevlig kväll ! 😍

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och respons på mitt inlägg 😁Trevlig kväll önskar jag dig också 😍
Annika Ilic

2 Tiina:

Instämmer i att vi har mycket att tacka våra invandrare för! Sverige behöver flera såna röster som din ang den saken! Den rådande uppfattningen är tyvärr oftast att invandrarna "dränerar" Sverige på pengar o resurser. Men det stämmer inte, inte för de flesta invandrare. Sverige skulle vara ett mycket fattigare land, på flera sätt, utan våra invandrare. Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och respons på mitt inlägg och tyvärr tänker en del i snävare banor samtidigt som de tar del av eller utnyttjar invandrarnas tjänster av olika slag. Kram ❤
Annika Ilic

Kommentera här: