2020-03-15 Idag blev det återvinningens dag...

Både vi och dotter Maria behöver slänga samt lämna prylar för återvinning. Hos oss i Kista Torn har vi ett stort återvinningsrum för papper, plast, glas, metall, batterier etc men inte för trä, tyg/kläder etc.
 
Det som inte får slängas i vårt återvinningsrum får man frakta själv till en återvinningsstation.
 
I vår närhet finns det i Bromma eller i Barkarby så Maria kom och hämtade mig i sin nya coola Merca och vi valde att åka till Bromma återvinningsstation för att göra oss av med alla dessa prylar som vi samlat ihop. 
 
På Bromma återvinningsstation är det ordning och reda och mycket bra skyltat var man ska slänga vad och här tar de emot det mesta. Det var mycket folk där som slängde prylar på sina avsedda platser och var man det minsta osäker var man skulle kasta något finns det personal på plats att fråga.
 
Skönt att bli av med skräpet och kläder eller textilier lägger man i återvinningspåsar och det samlas ihop för det som går att återanvända tas hand om återvinns till de som behöver dem.
 
Maria får äran att slänga våra gamla hårddiskar, sladdar etc i den stora containern för elektronik
 
Frid över alla dessa elektroniska apparaturer etc...
 
 
Här får man slänga virke och träprylar och det krossas vartefter med en stor taggig vält...
 
Maria och jag åkte hem till henne och hämtade lite mer prylar som vi behövde slängas för återvinning etc på denna återvinningsstation innan vi var klara för dagen.
 
Härefter åkte vi vidare till ICA Maxi på Lindhagensplan för att handla lite förnödenheter och en del hyllor gapade nästan tomma då en del människor fått för sig att de måste bunkra upp i samband med Coronavirusets hemska framfart. Framför allt toa- och hushållspapper som en del lassar på mängder av på sina vagnar vilket jag inte fattar riktigt varför då det inte är ett virus som främst drabbar vårt tarmsystem. 
 
Oavsett hur folk nu reagerar är det hemskt det som händer i Coronavirusets väg, framför allt för dem som avlider på grund av viruset, och viruset ska tas på allvar.
 
Det är upp till oss människor att ta ansvar och vara måna om att inte sprida smittan omkring oss. Framför allt är det äldre och kroniskt sjuka som det kan vara livshotande för så alla måste tänka sig för och vilka vi ska träffa eller umgås med.
 
Att drabbas av panik och handla irrationellt är det dock ingen mening med utan det gäller bara att följa de råd som vi fått och hoppas på att vi klarar oss från att smittas.
 
Miljömässigt är det krasst nog det bästa som hänt med vår jord då en massa flygtransporter, pga av alla flygresor världen över har ställts in samt trafikmängden i övrigt världen över har minskat drastiskt etc. etc och vår vackra jord får ett kort tillfälle att återhämta sig eller andas ut lite i vart fall. 
 
Ekonomiskt är det dock en katastrof som drabbar oss alla på många olika sätt så vi får hoppas att denna allvarliga situation inte varar hur länge som helst. 
 
Stort TACK för idag min älskade Maria och till er övriga som förgyllt min dag samt att vi än så länge har hälsan förutom en smärre förkylning som är på återgång och som dessbättre inte har satt oss ur spel.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag allt gott och var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor.   
 
 

Kommentarer:

1 Birgitta S :

Hej!
Bromma är toppen dit åker vi också med allt som inte grovsopan i huset har. Allt som är ok o går att använda lämnar vi på myrorna Fleminggatan.
Trevlig kväll! 🐕😍

Svar: Hej Birgitta och det känns alltid bra att återvinna på ett eller annat sätt 😊 Jag önskar dig också en trevlig kväll😍
Annika Ilic

Kommentera här: