2020-03-19 Härlig frisk långis i solens sken...

Idag lyste solen från en klarblå himmel och på eftermiddagen var det skönt att bryta av fixandet i vår lägenhet samt shoppandet och bara knalla ut i det gröna och andas frisk klar luft.
 
Vi bor suveränt nära grönområden som Järvafältet och Igelbäcken Naturreservat och det tar bara några minuters promenad så befinner man sig på fina promenadstråk längs Igelbäcken kantat av björkar och fält.
 
För mig är det viktigt att bo nära och ha tillgång till större naturområden utan att behöva ta t ex bilen till hjälp samtidigt som jag vill ha nära till ett storskaligt köpcenter samt till tunnelbanan så jag snabbt och smidigt kan ta mig in till city. Kista är därmed en perfekt plats för oss att bo och leva.
 
Igelbäcken är ett cirka 10,5 kilometer långt vattendrag i norra Stockholm som förbinder Säbysjön i Järfälla med havsviken Edsviken vid Ulriksdals slott i Solna och avvattnar södra delarna av Järvafältet. 
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Igelb%C3%A4cken
 
Gång och cykelväg genom Järvafältet...
 
Där borta skymtar vårt höghus, Kista Torn...
 
 
Igelbäcken österut
 
 
Igelbäcken västerut...
 
Vårt höghus, Kista Torn, sticker upp som en monument och det är därmed lätt att hitta hem...
 
En vacker Gräsand
 
 
 
 
 
Paret Gräsand
 
Lite gröna knoppar är på gång...
 
Hej på dig Gräsand... 
 
I Igelbäcken finns bland annat den mycket sällsynta fisken Grönligen, en unik fisk, och kom till Sverige med en Kung, Fredrik den förste för 300 år sen.
 
Grönling

Grönling (Barbatula barbatula) är en liten bottenlevande filur som har ett något tillplattat huvud och skägg. Trots namnet har den inte så många gröna inslag. Arten är utbredd i Europa men i Sverige en relativt ovanlig fisk. Storleken på grönlingen sträcker sig sällan över 15 cm.

Fortsätter man vidare österut till Igelbäckens Naturreservat kan man kan gå antigen i skogen på små stigar eller på fälten på fina gångvägar eller på själva fältet.
 
Därbortom skogen ligger Kista Entré, industriområdet och Kista Galleria
 
Gortexkängor kändes bra idag...
 
Vidsträckta fält mot Sundbyberg...
 
Stenbumlingar klädda med grön mossa gillar jag... 
 
 
I närheten av oss....
 
En genstig kändes bra att ta genom skogen hemåt igen...
 
Så snart våra cyklar kommer via transporten från Thailand med containerbåt och levereras till vårt hem någon gång förhoppningsvis i slutet på april blir det mycket cykling i vår omnejd på fina cykel- och lantliga vägar.  
 
Det ska bli skoj att återvända till bl.a Hansta Naturreservat och möta vit- och blåsipporna som spridit ut sig i stora blomsterhav. 
 
Detta är ju välkända trakter för oss som bott här tidigare mellan åren 1979-2011 innan vi flyttade till Thailand. 
 
Det är underbart att vara tillbaka här igen!
 
Stort TACK för att vi har möjlighet att välja var vi vill bo och leva samt att vi fortfarande är friska och har hälsan, framför allt i dessa sorgliga Coronavirustider, det är inte alla förunnat. 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön torsdagskväll samt var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor. 

Kommentarer:

1 Anonym:

Nu känner jag igen dig och din blogg. Natur och vackra bilder. Jag njuter. Tack och en varm kram Gertrude ❤️

Svar: Tack så mycket Gertrude och stor varm kram till dig från mig ❤
Annika Ilic

2 Birgitta S :

Vilken härlig ute dag med promenad ni fick idag. Fina bilder också . Visst är det härligt med solen! Har plockat undan lite av de varmaste vinterjackorna som vi knappt använt i år.
Må så gott!
🐕😍

Svar: Ja verkligen härligt Birgitta och det är bara att passa på och njuta så länge det varar. Må så gott du också. 😍❤
Annika Ilic

3 Tiina:

Ja, kul o se bilder från dina promenader igen! Härligt att ni är så nöjda med ert nya boende! Kom på en sak...det skulle väl vara roligt att rasta en hund på dessa fina naturstigar och vägar nära er, eller hur...? Är ni inte lite sugna på att skaffa en egen hund…? Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och vi har ju dotter Lindas Tore att rasta eller gulla med. Vi har haft schäferhundar i många år men efter 2007 blir det ingen mer egen hund för vår del då vi vill vara fria utan eget hundansvar. Kram ❤
Annika Ilic

4 Tiina:

Ok, förstår er tanke så gott! Hundar kräver en hel del. Trevlig helg! Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina och detsamma samt kram tillbaka 😍
Annika Ilic

5 Magdalena :

Vi som familj som har en längtan att flytta till Thailand tycker ni är lite knasiga som flyttat tillbaka till Sverige 🙈😂 men då bor jag uppe i Norrbotten 😅😂

Svar: Tack Magdalena för din kommentar men har man som vi bott där i Huay Yang i Thailand permanent i nästa 9 år och gjort det mesta och mer därtill även när det gäller resor i hela landet på MC räcker det. Åtminstone för oss då vi nu har barnbarn i Stockholm att få ännu mer glädje av tillsammans 😍😊
Annika Ilic

Kommentera här: