2021-06-07 Härligt välgörande LPG behandling på Formachic i Nordic Wellnes Kungsholmen

Dagen började med ett tufft cykelträningspass, Hiit the bike, på SATS kl.11.00. Puh! 
 
Därefter hastade jag hem för en dusch och därefter T-banan till Stadshagen, ICA Maxi på Lindhagensgatan 118, 5tr, för att besöka Nordic Wellnes gym, där jag beställt tid kl. 13.00 hos Formachic och proffsiga Maria Eriksson för en 45 min LPG behandling. 
 
I väntan på Maria E på för LPG behandling på Formachic i Nordic Wellnes på Kungsholmen
 
Fin bild på vovven...
 
Receptionen
 
Vad är LPG?
 
LPG Lipomassage eller Endermologie som behandlingen också kallas är en teknik som används för att utföra s.k. mekanisk bindvävsmassage med hjälp av vaccumsug och motoriserade rullar.
 
Bilden är lånad på Internet
 
Länk till Formachic om du är intresserad och vill boka...
 
 
Det var min träningskompis Zandra på SATS som tipsade om denna LPG behandling då hon gör den då och då, främst i samband med hennes Fitnesstävlingar.
 
Få mekanisk skjuts på blodomlopp, muskler, bindväv på djupet kändes för mig som en bra kombo till min fysträning för att hålla kroppen i trim både på in- och utsidan. 
 
Efter behandlingen, som utfördes på mig iklädd en mjuk skön kroppsstrumpa, kändes det mycket skönt och jag kände mig dessutom lite urlakad vilket är fullt normalt då behandlingen sätter fart på kroppen. 
 
Maria sa att jag måste dricka mycket vatten efter behandlingen då kroppen töms på en massa vätska och med tanke på hur törstig jag var efteråt och flera timmar efter behandlingen har jag druckit en massa vatten.
 
Denna LPG behandling hos Maria kommer jag att göra med jämna mellanrum även i framtiden då den bara gör gott, framför allt om man tränar hårt samt att jag vill hålla mig i så fin shape som det bara går i min ålder (69 år). Men åldern spelar ingen roll i sammanhanget, det är bara ett par siffror så det kan man bortse ifrån då det oavsett ålder är viktigt att träna fysiskt av något slag för att orka bli gammal, stark och smidig.
 
Stort TACK till Maria för en proffsigt utförd behandling och vettig information samt att hon dessutom är mycket trevlig är en bonus. 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en fin måndagskväll samt en ny fräsch vecka och var rädd om både kroppen och knoppen. Du har bara en kropp så det är bara att göra det bästa du kan för det är den värd och mer därtill.
 
 

Kommentera här: