2020-06-17 Efter regn kommer sol och Kanadagåsungarna har blivit stora...

Solen kom fram på eftermiddagen efter dagens regnande och jag fick en torr skön långis på Järvafältet. Mitt mål för dagen var fågelsjön och de sex Kanadagåsungarna har börjat få vuxenfärgen i sin fjäderdräkt och huvudet har fått den teckning som en vuxen har.
 
Kanadagåsunge
 
 
Lite sömnig tror jag och trygg i sin tillvaro...
 
Familjen Kanadagås, mamma och pappa med sina sex ungar... 
 
Ungarna växer och frodas och börjar få pappas och mammas färger i fjäderdräkten...
 
Fågelsjön och gul Svärdslilja
 
Här vid fågelsjön träffade jag på trevliga Marcus, 28 år, som studerar till Marinbiolog på Universitetet och han har just tagit 3 plastflaskor med bottensegment från fågelsjön för att studera bakteriefloran i leran på botten. Ena flaskan innehåller bara lera, den andra flaskan har han lagt i en äggula (protein) i leran och i den tredje tidningspapper (kol) i leran för att kolla skillnaden när leran börjar skikta sig i flaskorna. Det tar några dagar så han ställer dem hemma på sin fönsterbräda så de får sol eller bara dagsljus. Intressant projekt. 
 
Vi fick ett trevligt samtal om ditten och datten och jag tackar honom för den trevliga pratstunden och önskar honom lycka till med sina fortsatta studier. 
 
En stor fin Kråka som lät sig fotas...
 
 
Järvafältet
 
Vildros
 
Gul Käringtand
 
Minne från 2 dagars regn på grusvägen längs med Igelbäcken
 
Ljuvligt vackert!
 
Stort TACK till mig själv och min omgivning för en mysig långis och till dig min bloggläsare önskar jag en trevlig onsdagskväll! 

Kommentarer:

1 Tiina:

Oj vad stora kanadagåsungarna blivit! Och alla 6 har klarat sig så bra, men det kanske inte finns så många "fiender" till kanadagås där? Jag vill inte uppfattas som "tant pekpinne"...men du menade säkert att den andra fågeln du fotat är en kråka, inte korp. Och nu önskar jag Trevlig Midsommar till er båda!! Ska ni hitta på nåt speciellt i morn? Det lär bli fint väder, och det är inte så ofta vi har det till Midsommar i Sverige! Kram, Tiina

Svar: Tack Tiina för din kommentar och det är så härligt att de fortfarande klarat sig då det finns både katter, räv och rovfåglar här. Föräldrarna har stenkoll på dem. Tack för din "pekpinne" om kråkan som jag trodde det var pga storleken. Men du har rätt pga den grå teckningen. Ändrar därmed i bloggen så det blir rätt😊 Vi önskar jag dig och de dina en trevlig midsommar och för vår del blir det mysigt familjeliv med ansvar pga coronan förstås 😇 Kram ❤
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: