2007-08-28 Slutbesiktning av huset och nya palmer, marknad i Prachuap Khiri Khan

Kl. 09.00 kom Douglas med en thailändsk assistent för att göra slutbesiktning av huset. Det ska göras inom1 år efter det att vi flyttade in i november förra året. Nästa gång vi kommer ner är i mars 2008 så det blir för sent. Besiktningen var ganska snabbt överstökad och det som fanns att anmärka på var lite torrsprickor på fasaden samt inomhus och takfläktar som ska balanseras.


Kl. 14.00 kom Lek och planterade 2 palmer till i framkanten på tomten då vi tyckte det skulle bli lite mer balans på helhetsintrycket istället för bara den "stackaren" som stod ensam i hörnet.


image64 


image79

image80

Nya växter i blomlådan.

Vid 16 tiden blev vi hämtade med taxi som skulle ta oss till en stor marknad i Prachuap Khiri Khan och det blev lite fruktinköp samt en entrématta till altandörren som var svart, grå och rödrandig. Mina favoritfärger.

image124

I väntan på hemresa från marknaden


 image63

Nya dörrmattan

Vi var hemma igen vid 19 tiden och cyklade respektive åkte Mc till Bengts restaurang vid vår strand och åt en god middag. Vid hemkomsten blev det kortspel och kl. 23 somnade jag som en stock.

2007-08-27 Strand och softardag

Vaknade kl. 10.00 av att Susanne ringde. Efter frukost tog Rulle mc:n till Tap Sake för att köpa en växelvajer till en av cyklarna då den rostat sönder. Det är ett hårt liv för cyklar etc. i detta fuktiga klimat trots att jag smörjde in alla ömtåliga delar på båda cyklarna innan jag lämnade huset förra gången i juni. Det är i alla fall tur att det går att få tag i reservdelar.

 

Strax innan lunch cyklade jag och döttrarna och Rulle slöt upp med mc:n till Susannes husområde och vi alla tog oss sedan, på olika sätt, ner till "Susannes" strand för sol och bad samt lunch på den lilla strandrestaurangen.


image62 


Efter hemkomsten blev det lite bollspel och plaskande i poolen samt allmänt softande på verandan. 

Vid 20 tiden blev vi hämtade av restaurang Tamarinds pickupservice och träffade Susanne & Co samt några tyska vänner som nyligen flyttat in på Susannes område.

 

Efter en trevlig kväll och skjuts hem spelade vi lite kort på verandan och vid 24 tiden var det skönt att slumra in.

 

Natti, natti!

2007-08-26 På väg till Huay Yang igen...

Landade på Bangkok Airport söndag morgon kl.05.40. Det är första gången vår dotter Maria är med så det känns extra kul när hela familjen är samlad för en 3 veckor lång semester tillsammans. Det är 34 grader varmt och det har precis ljusnat. Bao´s man kommer och hämtar oss och han tar oss snabbt och tryggt ut i den ganska glesa trafiken och bilen är alldeles ny, bara 10 dagar gammal säger han stolt.


image60
image61 


Vid 10.30 tiden är vi framme vid huset och Maria och Linda klär snabbt om sig och kastar sig i poolen. På eftermiddagen åker Maria och Rudolf ner till havet och det är ca 34 grader i vattnet tog sedan en runda i byn för att visa Maria.

 

Min kompis Susanne, hennes pappa Ola och farbror Janne kom till byn redan igår och de kom för att hälsa oss välkomna hem.

 

Efter diverse pyssel i huset etc. blev vi hämtade av restaurang Kob Sea Food´s pick up service vid 20 tiden och träffade Susanne & Co där för en trevlig middag tillsammans. 

 

Vid 23 tiden blev vi hemskjutsade och bra så trötta somnade vi gott strax efter hemkomsten.