2017-06-24 Trevligheter i går på Ranchen samt dagens cykelträningspass....

Vilken trevlig Midsommarafton vi fick i går med god mat och dryck på restaurang Ranchen tillsammans med våra fina goa vänner Maria och Janne. Det var mycket folk där och god och glad stämning.
 
Alla kvinnor som ville fick en vacker blomsterkrans med orkidéer som prydde våra huvuden. Under kvällens lopp blåste det upp till storm och det kom ett par lätta regnskurar (typiskt midsommarväder, ha, ha) men vi hade det bra där under tak även fast frisyren fick en lätt justering på grund av de kraftiga vindarna som då och då svepte in över oss.
 
Mysfaktorn är stor på Ranchen tycker vi och det är roligt att Tony med familj & Co ordnat det så fint där. Tack så mycket för en synnerligen trevlig kväll!
 
Min vackra blomsterkrans...
 
Igår kom Hasse med sin familj till Huay Yang och i förmiddags kom Hasse till Rulle för att fråga om han var sugen på att cykla en cykelträningstur tillsammans och det ville Rulle gärna. De drog iväg vid 12 tiden.
 
Plötsligt blev jag också sugen på att träningscykla min 3 milarunda, men då själv, för att försöka hänga med i Hasses och Rulles tempo skulle inte vara någon bra idé vare sig för dem eller mig. Jag drog iväg vid kl. 11.30.
  
Ungefär halvvägs i en nedförsbacke mötte jag Rulle och Hasse som nu fick kämpa uppför och jag fortsätta att susa nedför :-D De hade tagit rundan från andra hållet men skippat Vattenfallsbacken de latmaskarna...
 
Rulle och Hasse som ser nöjda och glada ut att få cykelträna tillsammans...
 
Idag var det för min del bara fokus på att cykla rundan i den fart och uppförsbackekörning som jag orkade och benen kändes lite trötta efter gårdagens strandlångis på 13 700 steg. Det var mycket blåst idag också som bjöd på kraftig motvind emellanåt men jag kämpade på. 3 mil, 754 brända kcal, snittfart ynkans 19,2 km/timme och maxhastighet 30,6 km/timme och rundan tog 1,28 timme. Jag känner mig nöjd då jag inte ens hade tänk cykelträna men gjorde det ändå.
 
Strax efter hemkomsten började det regna och det gör det fortfarande efter en dryg timme och vilken tur att vi alla tre hann hem innan. Att bli blöt av regn är inte farligt men det känns skönare att vara lite svettig än genomblöt av regn.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig Midsommardag och var rädd om dig och de dina! 
 

2017-06-23 Ljuvlig strandlångis och glad och trevlig Midsommar önskar jag dig!

Idag när jag kom ner till Huay Yang Beach och och ställde cykeln nedanför Wat Samut möttes jag dels av goa tiken Damm samt ett otroligt vacker ljus med fantastiska skiftningar på hav och land.
 
Vackert skimmer och ljus över hav och strand idag... 
 
En fiskebåt som nyss tagit upp ett nät... 
 
Damm har fått ett sår på vänster lår som såg rött och irriterat ut men jag pudrade på lite antiseptiskt puder som jag fått av Mia på Huay Yang Dog & Cat Rescue och då kommer såret läka snabbare. Bra att ha lite medikamenter med sig ifall någon hund behöver lite sårhjälp.
 
Tiken Damm med ett litet irriterat sår på vänster lår...
 
Lite antiseptiskt puder brukar göra susen för att läka såret snabbare...
 
Vackert med Ao Mananobergen i norr... 
 
Bredare och plattare strand än sist som jag var här...
 
Vackert mönster i sanden och himlen som speglar sig i vattensamlingen...
 
 
 
  
Vilka häftiga moln...
 
Vackra vattenspår i sanden....
 
Chan- och Thaisi Islands
 
Fullt med sandmaskhögar på stranden...
 
Sandmaskens sand som den ringlat upp i en fin hög....
 
 
En annan sandmaskskapelse...
 
Revet utanför Wanakon Nationalpark...
 
Chan- och Thaisi Island syns klart och vid en av öarna ligger en vit båt
 
 
 
 
 
 
Klippgränsen...
 
På andra sidan om klippgränsen norr över och en trädstam som borrats in i sanden...
 
Vackra sandfåror...
 
Klippgränsen söderut mot Wanakon Nationalpark...
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag gick tillbaka och var i höjd med nationalparken kom Enöga och Sockan springande och jag blev lika glad som dem att ses igen...
 
Enöga och Sockan...
 
Enöga 
 
En Speedboat har tömts på sina passagerare och skulle dras upp på land med hjälp av en traktor och kärra...
 
 
Slutkört för denna Speedboat för dagen...
 
div>
Väl bemannad fiskebåt med utkik... 
 
Vilken härlig långis jag fick idag på självaste Midsommarafton och när jag kom tillbaka träffade jag Damm igen och hennes sår på låret såg redan mycket finare ut och hade torkat och det röda irriterade var helt borta. Vilken suveränt bra talk men hon fick för säkerhets skull ett tunt lager talk till.
 
I kväll blir det baluns och trevligheter på Ranchen i goda vänners lag och det ska bli mycket roligt!
 
Jag önskar er all bloggläsare en glad och trevlig Midsommar!
 

2017-06-22 Dagens cykelträningspass, svettigt men underbart!

Idag var min träningsplan på att återigen lägga fokus på uppförsbackarna på samma runda som tidigare via Sang Arun, Katolska skolan backen och mot Burmabergen. På "Flygrakan" var det stark motvind att kämpa emot som höll ner hastigheten men det ger ju extra träning :-D
 
Innan jag lämnade Sang Arun var jag och kollade hos en kvinna som heter Amala där jag köpte papaya sist. Det är tydligen inte säsong för Papaya nu utan de som säljs är få och därmed svårt att få tag på. Amala lovade att ringa till mig om hon fick tag på några att sälja till mig. Det var vänligt av henne!
 
Amala ville bli fotograferad med mig men ville inte le för hon tyckte inte om sina tänder...
 
Vilka härliga människor det finns i vår närhet!
 
Jag cyklade vidare och nådde fram till Katolska skolanbacken och där blev det tre varv i värsta lutet innan jag var nöjd med resultatet och så fortsatte det hela rundan i de backar där jag måste få mer styrka och uthållighet.
 
Huay Yang vattenfallsbacken är lång och seg uppför och där blev det tre varv och till min glädje kunde jag nu hålla 20,5 - 18,5 km/timme i värsta uppförslutet istället för som sist 16 - 15 km/timme. Trägen vinner med andra ord :-D
 
En söt kossa låg i diket och hade det så skönt och undrade säkert vad jag var för en tokig jeppe som cyklade fram och tillbaka i tre varv. Jag försökte att inte tänka på kossans sköna liggläge när jag kämpade på i uppförsbacken. Visst kan det vara skönt att ligga på rygg i gräset och titta upp i den blå himlen och betrakta molnen som drar förbi men nu var det fokus på träning och inte vila, basta!
 
Kossan får vila men inte jag, just nu i vart fall....
 
Vattenfallsbacken...
 
 
Vattenfallsbacken och så vacker natur här omkring...
 
Resten av vägen samma fokus på uppförsbackarna och en del av dem klarade jag galant andra sämre och då blev det ett par extra varv där också. För att trigga mig själv i de värsta uppförsluten kollar jag snabbt om sikten framåt är klar sedan tittar jag ner på vägen ett par meter framåt utan att fokusera på toppen och låtsas att jag cyklar på en vanlig raka. Det hjälper för då tar jag bort känslan av jobbighet att den där toppen på backen ligger där långt borta och som det verkar en evighet att nå. Plötsligt befinner jag mig på toppen så det är ett bra knep för mig.
 
Det är så mycket psyke som ligger i träning och stark motivation att glömma det som känns tungt och bara kämpa på. När målet är uppnått är det en ljuvlig känsla som sprider sig i min kropp att jag verkligen tagit ut mig och gjort mitt bästa och härefter kommer den sköna vilan.  
 
På detta pass om 3,7 mil under 1,56 timme har jag bränt 946 Kcal, maxfart 32 km/timme och snittet blev lågt och bara 18,8 km/timme men det var medvetet då främsta fokusen inte låg på hastigheten utan backeträningen. Jag är mycket nöjd med passet och känner att jag bara blir starkare och uthålligare för varje gång jag cykeltränar. Det är ju det som är meningen :-D
 
I morgon blir det strandlångis och därmed en härlig träningsvariation :-D
 
Jag önskar dig min bloggläsare en underbar torsdag och i morgon är det Midsommarafton i Sverige!