2009-05-31 Ljuslykta till altan och smart lösning för batteriladdning till MC

Biljetter är bokade till den 22 augusti 2009 med Thai. Under tiden som vi (jag, Rulle och Maria) går i väntan på att återvända till vårt kära Huay Yang hittade jag ett par fina ljuslyktor på IKEA á 69 kr 30x14 cm som passar perfekt på de två pelarna på altanen. Det runda vita ljuset i lyktan kommer att lysa vackert när solen gått ner och mörkret faller på. Suck, ljuvliga tanke på varma sköna dagar och kvällar! Hoppas det blir en varm och skön sommar här hemma i Sverige till att börja med.Ljuslykta i väntan på flygtur till Huay Yang.....Snygg eller hur?

Rulle har även kommit på en smart idé när det gäller uppladdning av urladdade MC batterier då de stått utan laddning i 5-6 månader. Han har fixat kablar som han ska montera på MC batteriet med kontakt utanpå kåpan. För att ladda batterierna behöver vi nu bara koppla en kabel mellan uttaget på kåpan till batteriladdaren och från den till elnätet.
Då slipper vi krångel med att ta bort kåpan över batteriet, ta ur batteriet, koppla kablar till batteriet osv. osv. varje gång vi kommer ner. Bra att ha en smart uppfinningsrik make!  Smart batterladdaranordning!

2009-05-19 Det händer saker när vi är borta......

Vi har beställt en förlängning av vårt befintliga förråd samt att altanen utanför köksingången tas bort och planas ut så det blir lättare att ta sig fram till förrådet med de tunga motorcyklarna. Vi slipper hålla emot i nedförsbacke eller baxa upp i uppförsbacke och får dessutom en bredare ingång med dubbeldörr om 140 cm.
 
Vi har beställt arbetet av Peter på Cha-ba och vi har fått några bilder av Peter så vi vill gärna dela med oss till dig som läser min blogg.Rivning och utjämning av köksaltan samt stommar till förlängningen av förrådet.

En glad murare i fullt arbete

Peters vovve.