2012-06-30 Småskvättar av regn nästan hela dagen...

... och växterna är glada och jag också för nu är regntunnan full igen (inte berusad) utan full med för växterna nytiigt regnvatten. 
 
Eftersom det regnade satte jag på mig bikinin och gick ut och jobbade i trädgården och det som bl.a är så underbart med det här landet är att det fortfarande är varmt.
 
I övrigt har vi nu varit här i 9 månader drygt och det är sista dagen i juni och även denna månad har gott rasande fort. Vi har det hur bra som helst och är så nöjda och glada över vårt beslut att flytta hit och bara ha det bra och livsnjuta så mycket vi bara kan.
 
Denna lilla Kolibriliknade fågel såg vi på håll balanserande på spetsen av ett palmskott. Den sjunger så vackert och är en fröjd för ögat när man hinner se den på nära håll.
 
 
Snart kommer Lotta och Bosse på en GT, sedan sticker vi till Maew för att äta kvällsmat tillsammans och att tjata om att det kommer att bli trevligt behövs nog inte då ni redan vet det vi det här laget...
 
Trevlig lördag önskar jag er!
 

2012-06-29 Liten MC-tur norr om PKK och minuspoäng för X2

Eftersom det är fredag igen och därmed städdag bestämde vi oss för att ta en MC-tur genom PKK och sedan norrut för att kolla på X2 bl.a. Ned brukar städa mellan kl. 13.00-16.15 men då hon fått något i ögat och skulle till läkaren efter lunch frågade hon om det var ok om hon kom vid 10 tiden istället. Självklart var det ok. Ned fick hjälp med städningen av Åh så det skulle gå lite fortare.
 
Idag hade väderleksrapporten lovat regn men då vi har bra regnkläder fanns ingen anledning att ställa in åkturen.
 
Vi lämnade motorvägen vid vägen in mot Akvariet för att ta landsvägen sista biten till PKK och fortsatte genom PKK via kusten till Au Noi och åkte sedan vägen inåt landet norrut, förbi fiskrestaurangen dår vi åt med Peter och Yotin för ett par veckor sedan och vidare mot X2 Kui Buri. Vid en liten by, strax efter fiskerestaurangen, innan motorvägen, svängde vi till höger och åkte en asfaltväg som var i uruselt skick. Vi åkte den vägen för ca 3 år sedan med Linda och Daniel och då var den alldeles nyasfalterad och jättefin. Synd att de inte lägger på ett tjockare lager av asfalt då vägen annars snabbt körs sönder av tung trafik.
 
Nåväl när vi var framme vid X2 som de gjort så mycket reklam för förstår vi inte riktigt varför. Resorten var i dåligt skick med tanke på vad det kostar att bo där om minst ca 1 500 sek/natt. 
 
http://www.agoda.com/asia/thailand/prachuap_khiri_khan/x2_kui_buri_hotel.html
 
Den här futuristiska stilen, som tydligen en del tycker är så läcker, med obehandlad grå betongmur, fattar inte vi utan den höga muren påminde lite om ett fängelse. På kvällen när det är mörkt kanske spotlighten i muren kan ge vackra skuggor men definitiv inte på dagen. Gångar av träbryggor i hela området bångnade under Rulles vikt om 100 kg och träet var ruttet på sina ställen, spikar stack upp etc. dvs, i stort behov av renovering. Ska man nu ha trämaterial krävs det att det underhålls annars ser det bara sunkigt ut tycker vi.
 
Samtliga vattenbassänger var smutsiga och ofräscha, poolen var full av löv från lövträdet med sitt lövverk precis ovanför poolen och poolvattnet verkar inte ha gjorts rent på x-antal dagar. Även de sten- och trälådor som skulle vara bungalows var slitna på fasaden och vi kunde hitta någon charm överhuvudtaget i detta område. Restaurangdelen omgiven av en hög obehandlad betongmur skulle inte vi vilja sitta och äta och känna någon som helst mysfaktor.
 
Det enda som vi tyckte var fint var strandområdet med utsikt över PKK bukten. Resorten ligger väldigt avsides mitt i ingenstans med ca 1 mil från staden PKK och ca 2 mil från staden Kui Buri. Men om man nu gillar denna avskijdhet samt att betala dyrt för ett bedagat hotell som har gjort ett försök att vara supermodernt så kanske det kan vara värt att bo där. Men som sagt detta är inget hotell eller Reosrt vi ens skulle fundera på att ta in på till samma kostnad som t.ex Hilton eller andra lyxhotell.
 
Jag iddes inte ens några bilder utan hänvisar till Lottas blogg, www.orjas.travelblogg.se då Bosse och Lotta var där och kollade för ett tag sedan och Lotta tog lite bilder.   
 
Vi tackade för besöket och valde motorvägen en bit där vi passade på att köpa gula fina mango samt ananas och drakfrukt i "fruktståndsbacken" som ligger drygt en mil norr om PKK. Vi vek dock av från motorvägen strax innan PKK och kom till slut in på samma landsväg som tidigare, men vi slapp den dåliga asfaltvägen. Då hade regnet kommit och vräkte ner i princip hela vägen hem. Tur att vi har bra regnkläder.
 
Begravningsplats strax norr om PKK
 
 
 
Kvällsmålet avnjöts på Yuts tillsammans med Bosse och Lotta och det blev som vanligt mycket trevligt.
 
Jag önskar er en trevlig fredagkväll samt helg!
 
 
 
 
 
 

2012-06-28 Polisförfrågan om nakna överkroppar, vad som gäller och inte...

Häromdagen pratade jag med en polis i Polisboxen vid Huay Yang Beach angående de som rör sig på stan till fots eller på MC med bar överkropp och hur de förhåller sig till det. Pop som är delägare i bygget av Resorten där hjälpte till att tolka då polisen inte kunde någon engelska.
 
Polisen kan inte stoppa eller bötfälla någon för denna förseelse då det inte är olagligt men däremot ses det inte med blida ögon då det är oetiskt, oartgt samt omoralsiskt gentemot den Thailändska befolkningen samt även för oss andra. Det som däremot är olagligt är att sola topless eller naken både på stranden och i övrigt och där kan man alltså ställas inför rätta.  
 
Polisen föreslår att vi tar kontakt med kommunen om att sätta upp en tydlig skylt på svenska om vad som gäller eller om vi faranger själva ser till att informera varandra både skriftligt och muntligt i våra respektive områden. 
 
Det är inte kul att behöva säga till eller tjafsa med folk som inte begriper bättre eller som kanske inte vet vad som gäller helt enkelt. Den senare brukar det inte vara något problem med då den som är klok nog att inse sitt misstag raskt brukar ta på sig. Det är värre med de andra som tycker att de kan göra som de vill och struntar i både etik eller moral och är därmed är respektlösa mot det thailändska folket och de bryr sig helt enkelt inte.
 
Om vi faranger försöker påtala det här med klädkod på ett trevligt sätt, om vi får möjlighet, kanske en eller annan skärper sig. Jag menar om tillräckligt många säger ifrån kanske det händer något. Vi får i vart fall hoppas på det.
 
Från det ena till det andra så vill vi tipsa om Svenska Ambassadens hemsida som är mycket bra upplagd och där vi kan få bra info om vi behöver ta reda på något om svenskt pass, körkort etc. 
 
http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Bangkok/
 
En ros till dig som bryr dig och visar respekt och vördnad för det thailändska folket...