2010-01-30 -13 C, promenad med Linda samt Lotta och Bosse på middag

Jag ömmar för de stackars fåglarna i den ihållande kylan så jag gjorde i ordning en plastbytta med havregryn som jag dränkte i majsolja. Tog en promenad med dotter Linda och började med att sätta upp byttan i ett träd. Därefter fick vi en skön promenad i ett soldränkt vinterlandskap. Innan vi gick hem kollade vi om fåglarna ätit något och då det såg lite stökigt ut i byttan har en eller annan fågel varit där och fått lite näring.

Kl 18.00 kom våra goa vänner Lotta och Bosse på middag och då de också är Thailandsfreak samt har sitt hus i samma by som oss blev det mycket prat om Thailand givetvis och vår lilla by. Tack Lotta och Bosse för en mycket trevlig kväll!


Vån pannkaksfixar favorit på Ko Tao. Vi saknar en pannkaksfixare i vår by då pannkakor är mums är vi rörande överens om.

2010-01-27 Nya fönster inmonterade hemma i Stockholm

Äntligen var det vår tur att få Treglasfönster inmonterade i lägenheten. Teamet om 6-7 killar från Astral kom strax efter kl. 07 och satte igång med att ta ut de gamla fönstren samt fönsterkarmarna och jag gick till jobbet för att lämna dem ifred. Vilket de säkert var tacksamma för......

När vi kom hem på kvällen var alla fönster och karmar utbytta och det var alldeles tyst i lägenheten. Allt sus från trafiken på håll var borta och nu slipper vi dessutom att höra skratt och pladder från glada nattsuddare som passerar förbi huset och som stör nattsömnen.

Husen i området som vi bor i är byggda av HSB 1974 och de gamla Tvåglasfönstren släppte ut värmen och in kylan samt ett kalldrag som hade förmåga att tränga in i märg och ben. Nu är de varmt och gott och vi kan  öppna ventilen och själva styra hur mycket kalluft vi vill ha in. Vilken lyx!

Jag tänker inte bifoga några bilder på våra nya fönster för jag tror de flesta av er som läser detta vet hur ett treglasfönster ser ut, däremot kan ni få se lite bilder från vårt kära Thailand.


Koh Tao Sairee Beach mars 2009


Betraktelse från en hängmatta i Bang Saphan mars 2009


Orchidstranden april 2008

2010-01-24 Städning av förråd etc.

Inför den snart stundande resan till vårt andra hem i Thailand tänkte vi ta med vår gamla gummibåt Jolly som ligger nerpackad sedan ca 15 år tillbaka i källaren. Den skulle vara kul att ha vid vår strand att paddla i och synd att den bara ligger här hemma och skräpar. Sist den flöt på vågorna var i Grekland 1994 när vi sedan flera år tillbaka reste runt i vår Campingbil i ca 6 veckor varje sommar och campade på trevliga campingplatser precis vid havet i vårt dåvarande favoritland Grekland.

Vi hittade gummibåten i sin kartong och när Rulle packade upp den för att kolla dess kondition var det dock en bedrövlig syn. Gummit hade torkat på flera ställen och vi kunde snabbt räkna ut att en dag under brännande sol i Thailand skulle bli dödsstöten för stackars Jolly, så den fick gå till de sälla jaktmarkeran i vårt återvinnings-/grovsoprum i stället med åror och allt.

Efter detta insåg vi att källarförrådet måste rensas så varför skjuta upp det i 15 år till. Det är otroligt vad mycket skräp och "bra att ha saker" som sparats "i fall att" under de 30 år vi bott i vår lägenhet. Vi släpade bort gamla gamla dörrar och prylar till återvinnings-/grovsoprummet och vi gick i 6 vändor! Källarförrådet hade plötsligt förvandlats från att vara proppfullt till en fri yta om ca 2 kvm. Vi hittade dock vår gamla fina vita hängmatta som fortfarande såg fräsch ut och den får nu bli Thailändsk medborgare istället. Den ska bli skön att slappa i under vårt nya tak. 

Taxin är redan beställd från Pau och Samran kommer och hämtar oss i Bangkok söndagen den 14 mars. Tjoho vad härligt!


En av våra trädgårdsblommor
Soluppgång vid vår strand