2009-09-12 Hemma i Sverige igen

Resan gick som smort. Samran körde upp till Bangkok och flygplatsen på 3.30 minuter så det gick undan värre. Vi pausade bara ca 5 minuter på en bensinstation för att köpa lite mera vatten för dels bilresan dels för flygplatsen då törsten gör sig påmind efter allt traskande fram och tillbaka hit och dit. Vi var framme kl. 21.15 så det blev några timmar fram och tillbaka i avresehallen för att röra på benen innan flygresan. Jag brukar köpa några burkar bodycreme på Boots men i övrigt blir det inte så mycket shoppande för min del där.

Sedan vi sist åkte hem i april 2009, har de flyttat säkerhetskontrollen till direkt efter passkontrollen.De medhavda vattenflaskorna åkte därmed direkt i soporna och så var det med det. Bra att veta tills nästa gång.

Planet lyfte enligt tidtabellen kl. 01.10 och så var vi på väg hemåt igen. Efter maten fick vi fick några timmars sömn och landade ca 25 minuter tidigare än utsatt tid. Taxi 020 väntade på oss och efter ca 20 minuter var vi hemma. Att säga "borta bra men hemma bäst" blir lite kluvet då vi har lämnat det ena hemmet för det andra och ska jag säga vad mitt hjärta känner längtar jag redan tillbaka. Förhoppningsvis följer hela familjen med i mars/april nästa år. Det ser vi verkligen fram emot att få rå om varandra, riktigt nära i 3-4 veckor i vårt kära Thailand.Vacker soluppgång sedd från ovan.

Tack alla mina kära bloggläsare för att ni tagit er tid i anspråk att följa min blogg samt för alla trevliga och fina kommentarer!  

2009-09-11 Sista dagen i byn samt dagen S

Jaha, då har vi kommit till den dagen vi verkligen inte sett fram emot, dvs. att lämna det härliga livet i Thailand. Det ska självklart bli kul att träffa Linda och hennes Daniel samt alla trevliga arbetskamrater, kompisar etc. men ändå. Det är inte mycket att packa ner men MC:ar och cyklar ska fixas samt plocka undan saker i huset så det är lätt för Ned att städa. Hon kommer i eftermiddag kl. 13.00 och städar, lämnar in vår tvätt etc. När vi kommer ner igen har hon lagt in de rena och strukna kläderna, sängkläder etc. i skåp och lådor för att de inte ska ligga framme i flera månader. Vår Ned är en riktig pärla!Det blev även lite tid över för softning vid poolen efter sista lunchen för denna gång som avnjöts på Bengts.

Kl. 17.45 kommer Samran (Pau's man) och hämtar oss för att köra till flygplatsen i Bangkok. Planet lyfter mot Sverige kl. 01.10 i natt.

2009-09-10 Pooldag hela långa dagen

Känner mig lite småförkyld och orkade inte göra annat än att ligga och läsa och svalka mig i poolen emellanåt. Maria gjorde mig sällskap på förmiddagen och på eftermiddagen åkte hon och Rulle i väg till stranden nedanför Orchid 6 för att bada i havet. Jag stålsatte mig detta visserligen enkla förehavande, att bara sitta bakpå en MC med förflyttning till stranden, och valde istället det stilla livet med vilstol och bok.

   

Vy från en vilstol Maria full av energi!

Innan midagen åkte vi hem till Peter och Marita och beställde arbetet för att bygga taket över gångvägen till förrådet samt flyttning av verandatrappan. Den ska flyttas framför verandan i stället, men med utgång till gångvägen. Denna åtgärd behövs för att få en bredare körväg till förrådet då vår tomt inte räcker till för att på så sätt bredda gångvägen. Vi kommer också att ta bort rundningen på räcket runt om verandan och lägga plattor där istället för att man dels kan ställa prylar där samt dels även sitta. Arbetet kommer att vara klart tills vi kommer ner igen i mars/april nästa år.

Middagen avnjöts på Mr Gä tillsammans med Marita och Peter, vår sista middag för denna gång i byn.