2013-10-31 Söt Pippi och sista dagen i oktober...

På långisen idag med Lotta, (Berit, Kirsti och Jan-Erik hade annat för sig) tittade vi upp på elledningen ovanför Samutvägen (Lotusvägen) och där satt den här lille gynnaren så stilla och fint så jag hann ta en bild på den.
 
Detta är en Bee Eater och här nedan kan du läsa mer om den om du vill...
 
http://www.petcaregt.com/blog/bee-eaters.html
 
Jaha, så har vi kommit fram till sista dagen i oktober och oktober har varit en skojig månad. November kommer också att bli mycket bra för Maria kommer hem till HY den 2 november och stannar hela månaden. Helt underbart att få rå om henne en hel månad så det kan inte bli så mycket bättre.
 
Linda befinner sig i 6 månaden med Isabella och de båda mår hur bra som helst! Det är lika underbart det att vi alla i familjen går i väntans tider på något roligt och mycket att se fram emot.
 
Kvällsmaten kommer att avnjutas på Jubu Jubu med Botta och det kommer givetvis att bli lika skojsigt som vanligt. 
 
 

2013-10-30 Kors i taket, nu har jag varit på Driving Rangen och golftränat samt Sideng har fått nytt halsband...

Efter långisen idag bestämde jag mig för att träna lite golf. Jag har inte övat sedan januari 2013 så det är kanske dags att sätta igång. Lusten att börja igen har inte riktigt gjort sig tillkänna, märkligt, då det var så kul när jag höll på som bäst.
 
Nåväl, innan jag hann ändra mitt infall, packade jag ner handske, järnsjuan, p-klubban samt träfemman och cyklade till Rangen för att slå ett par lådor bollar. Det var lunchtid så jag var ensam att slå mina bollar och det kändes bra då jag inte vill ha några eventuella "åskådare" att visa min ringrostighet för.
 
Det gick faktiskt hyfsat, om jag får säga det själv. Jag var lite stel i händerna bara men annars kändes det faktiskt riktigt bra och alla bollar flög iväg fint, mer eller mindre långt och mer eller mindre rakt mot mitt utsatta mål. Det kändes kul och vi får väl se när nästa gång blir, dvs. när lusten återigen faller på. 
 
Söta skygga tiken Sideng på Rangen har tappat det halsband som hon fått av mig för ett drygt år sedan. Det var slitet så igår köpte jag ett nytt fint till henne i billighetsbaracken vid motorvägen för 20 baht. Rött med blå rand blev det. Bjällran, som följde med halsbandet, tog jag bort då det är jobbigt för en hund med plingande starka ljud nära öronen.
 
Visst blev hon fin?
 
Hej, jag heter Sideng och har fått ett nytt halsband...
 
Idag är det onsdag och då vankas det drink hos oss för Botta och sedan blir det förmodligen kvällsmat på Chai Chane. Nu vimlar det av faranger i byn, det kommer kolonner med Salenger och alla restauranger fylls snabbt. Redan vid kl. 19 tiden är det nästan fullt på de mest populära restaurangerna...
 
Uj, uj nu får vi ändra våra tidsrutiner för att slippa vänta alltför länge på maten...
 
Jag önskar dig den bästa onsdagen var du än befinner dig på vårt vackra jordklot!
 
  

2013-10-30 Thip Laundry har tagit ner skylten och lillflickan Dream på väg...

Thip Laundry som öppnade i september 2013 har redan tagit ner skylten. Det blev väl för litet kundunderlag, antar jag, för att kunna bedriva verksamheten. Trist i så fall för Thip men bättre lycka nästa gång.
 
2013-09-11
 
2013-10-30
 
På vägen hem från mina långisar brukar jag ofta möta lillflickan Dream och hennes föräldrar på vägen. Dream har jag sett växa upp från en liten baby och hon är nu ca 1,6 år. Söt flicka! De brukar alltid vinka så glatt till mig eller stanna så jag får hälsa på Dream.
 
Dream 2012-08-26 ca 4 månader
 
Gulliga glada familjen
 
Dream och hennes mamma 2013-10-30
 
De jobbar med byggnation, städning etc och verkar allmänt flitiga.