2013-12-31 Gott Nytt År 2014 mina kära bloggläsare!

Nu är det absolut sista dagen på år 2013 och jag önskar er alla mina kära bloggläsare ett gott slut på år 2013 och ett Gott Nytt År 2014!
 
Vi i prommisgänget, Berit, Ulf och Eva, kämpade på även denna sista dagen på detta år och det var lika trevligt som vanligt. I morgon ställer vi in promenaden då det kan bli en sen kväll i kväll och en del spelar golf men på torsdag kör vi igång igen.
 
I ett av matstånden på Dolphin Beach höll en ung kvinna på att göra i ordning och hon tyckte säkert det av kall blåst från havet för hon hade en skojig mössa på huvudet. Hon lät sig villigt fotograferas.
 
Ung kvinna med fin mössa
 
På vägen hem från Huay Yang Beach kom två män på moppe, varav en av dem var munk, och de stannade moppen och ropade Maa, Maa (Maa =hund) och ur buschen kom flera hundar uppskuttande och de båda männen hällde ut mat i tre rejäla högar som de gav hundarna. Fint gjort av dem tycker jag!
 
De rester som blir över från restauranger etc. går oftast till hundarna i byn och kastas inte bort. 
 
Utdelning av mat har just skett...
 
I kväll blir det ett "lugnt" firande av nyåret hemma hos oss tillsammans med Botta (Bosse & Lotta) samt (Puttsi) Putte & Siw med hämtmat från Jubu Jubu.  
 
Efter maten kommer vi att åka ner till Huay Yang Beach och smälla av lite "bomber" samt skicka iväg ljuslyktor, Då ska vi tänka extra mycket på vår kära familj i Sverige samt våra nära och kära i övrigt. 
 
Jag är övertygad om att det kommer att bli en mycket trevlig nyårsafton!

2013-12-30 Näst sista dagen år 2013

Efter avslutad prommis för Berit och Harriet utanför Orchid 2 gick jag och Eva för att kolla hur Lasse och Inger har det efter utbyggnaden av deras altan samt även se hur det blev med de 2 spaljéer som Sanya satt upp åt dem samt de plantor han planterat på deras tomt. Det blev så fint med både det ena och det andra och jag kan förstå att de trivs bra i sitt lilla fina hus på Orchid 2. 
 
Efter denna givande husesyn traskade Eva och jag hemåt och det är alltid lika skoj att promenera med prommisgänget och framför allt när vi gör lite avvikelser från vår invanda väg på ett eller annat sätt.
 
I kväll har Chaba (Marita och Peter) nyårsfest för hela sin personal och det är en tradition sedan flera år tillbaka och jag önskar dem alla en trevlig kväll.
 
Det är glädjande att Chaba är så mån om sin personal på alla sätt och att de dessutom har vettiga arbetsvillkor enligt thailändsk lag och följer den. Det skulle aldrig kännas bra för mig att veta att den personal som servar oss inte skulle ha det bra utan bara blev utnyttjade på sämsta möjliga villkor.
 
Nu under nyårshelgen är personalen lediga i ett par tre dagar lite till mans och jag hoppas de får det trevligt med sina respektive nyårsfirande. 
 
Kvällsmaten avnjöts på nya restaurangen Jor Jarn tillsammans med Leva (Lennart & Eva).
 
Dessa visdomsord, enligt nedan, har jag presenterat tidigare i min blogg men de är värda att presenteras igen, framför allt inför det nya året 2014